Subiecte Evaluarea Nationala la finalul clasei a VI-a: Testele de la evaluarea la Matematica si Stiinte ale naturii

de R.P.     HotNews.ro
Vineri, 6 iunie 2014, 16:15 Actualitate | Esenţial


Subiecte Matematica si stiintele naturii
Foto: edu.ro
Subiectele de la evaluarea la Matematica si Stiintele naturii pe care au sustinut-o elevii de clasa a VI-a au fost publicate de Ministerul Educatiei. Testele transdisciplinare au fost elaborate pe doua numere, pentru ca elevii care au stat in aceeasi banca sa aiba subiecte diferite. Timpul de rezolvare a subiectelor a fost de 60 de minute. Subiectele de la evaluari au fost publicate si de scolile Waldorf, unde elevii au avut de rezolvat subiecte diferite de cele publicate de Ministerul Educatiei, conform programei acestor unitati de invatamant.

Elevii de clasa a VI-a au sustinut astazi, 6 iunie, ultima testare din cadrul evaluarilor nationale de la final de clasa: evaluarea la Matematica si Stiintele naturii. Testarea a durat 60 de minute, s-a desfasurat in clasele in care invata copiii de obicei, subiectele au fost redactate de Centrul National de Evaluare din subordinea Ministerului Educatiei Nationale, iar rezultatele nu vor fi trecute in catalog.

Descarca de mai jos subiectele la Matematica si Stiinte ale naturii pe care le-au avut de rezolvat elevii de clasa a VI-a:  
Descarca de mai jos subiectele la Matematica si Stiinte ale naturii, precum si de la testul la Limba si comunicare - Limba engleza sustinute de elevii claselor a VI-a din scolile Waldorf:

Calendarul evaluarilor nationale de la finalul claselor a II-a, a IV-a, a VI-a:
28 mai 2014: Clasa a IV-a - Limba romana
29 mai 2014: Clasa a IV-a - Matematica
30 mai 2014: Clasa a IV-a - Limba materna
2 iunie 2014: Clasa a II-a - Scris-citit Limba romana
3 iunie 2014: Clasa a II-a - Scris-citit Limba materna
4 iunie 2014: Clasa a II-a - Matematica
5 iunie 2014: Clasa a VI-a - Limba si comunicare
6 iunie 2014: Clasa a VI-a - Matematica si Stiinte ale naturii

Descarca de mai jos toate subiectele pe care le-au avut de rezolvat elevii de clasele a II-a si a IV-a la evaluarile nationale de la finalul claselor.

Clasa a II-a / Scris-citit Limba romana - Descarca de mai jos subiectele la Scris-citit Limba romana pe care le-au avut de rezolvat elevii de clasa a II-a:

Clasa a II-a / Scris-citit Limba materna - Descarca de mai jos subiectele la Scris-citit Limba materna pe care le-au avut de rezolvat elevii de clasa a II-a:

Clasa a II-a / Matematica - Descarca de mai jos subiectele la Matematica pe care le-au avut de rezolvat elevii de clasa a II-a:
Clasa a IV-a / Limba romana - Descarca de mai jos subiectele la Limba romana pe care le-au avut de rezolvat elevii de clasa a IV-a:

Clasa a IV-a / Matematica - Descarca de mai jos subiectele la Matematica pe care le-au avut de rezolvat elevii de clasa a IV-a:

Clasa a IV-a / Limba materna - Descarca de mai jos subiectele la Limba materna pe care le-au avut de rezolvat elevii de clasa a IV-a:

Clasa a VI-a / Limba si comunicare - Descarca de mai jos subiectele la Limba si comunicare pe care le-au avut de rezolvat elevii de clasa a VI-a:

Clasa a II-a - Descarca subiectele pe care le-au avut de rezolvat elevii din scolile Waldorf:

Ministrul Educatiei a explicat ca este nevoie de aceste testari pentru ca parintii sa stie din timp care este nivelul copilului lor raportat la media pe tara si ca profesorii trebuie sa cunoasca de asemenea unde sunt probleme si care sunt subiectele pe care trebuie sa continue sa ii pregateasca pe elevi. “Daca evaluezi prima data la sfarsitul clasei a VIII-a, atunci inregistram rezultatele pe care le inregistram noi: adica ai 35.000 de copii din 200.000 de copii incapabili dupa 8 ani de scoala sa ia nota 5. Sa iei nota 5 la Romana inseamna sa stii sa citesti, sa scrii si sa compui cateva randuri, asta inseamna nota 5 la clasa a VIII-a. Din pacate, 35.000 de copii nu sunt in stare sa faca acest lucru”, a declarat Remus Pricopie.

Rezultatele se vor discuta cu parintii, se vor analiza la nivelul consiliului profesoral si al inspectoratului, iar "noi la nivelul MEN vom da rapoarte la nivel national si vom putea sa spunem exact care este nivelul de performanta al elevilor folosind anumite criterii", a precizat ministrul Educatiei.

Citeste si:Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

76347 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    subiecte (Vineri, 6 iunie 2014, 20:39)

    nimsoc [utilizator]

    A innebunit lupu'...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by