Nicolae Robu, primarul municipiului Timisoara, a fost amendat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii cu 2.500 de lei pentru postari rasiste pe pagina sa de Facebook, au declarat surse oficiale pentru HotNews.ro. Contactat de HotNews.ro, Nicolae Robu a afirmat ca decizia este "incorecta" si ca o va ataca in instanta. Primarul din Timisoara a scris la inceputul anului pe contul sau ca "dupa ce le-am cerut tiganilor sa arate ca 's-au modernizat' (...), le fac acum propunerea ca in loc sa arate cati dinti din aur au, cati galbeni, cati cocosei, cate ghiuluri, ce masini, etc., etc., sa se laude prezentand in fotocopie adeverinta cu sumele platite ca taxe si impozite".

Nicolae RobuFoto: Agerpres

Colegiul Director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a decis in sedinta de ieri, 4 iunie, sa sanctioneze cu amenda contraventionala in cuantum de 2.500 lei pe primarul Timisoarei, Nicolae Robu, pentru postari rasiste pe pagina sa de Facebook, au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale.

Contactat de HotNews.ro, Nicolae Robu, primarul municipiului Timisoara, a declarat urmatoarele: "Consider ca este o decizie incorecta, nedreapta pentru ca eu niciodata nu am avut atitudini discriminatorii, dimpotriva, cred ca am dovedit prin tot ce am facut ca respect toate comunitatile care traiesc in Timisoara, in Romania si pe planeta. Voi ataca in instanta decizia respectiva, desigur".

"Cred ca aceasta decizie este si o mostra a tipului de stat pe care il vrea PSD. Este o mostra de folosire a institutiilor statului in lupta politica. Nu poate fi intamplator ca, dupa atata vreme, tocmai acum s-a pronuntat Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, cand se stie ca intre PSD si PNL cu implicarea mea din plin se duce un adevarat razboi", a continuat Nicolae Robu.

Nicolae Robu a fost amendat pentru urmatorul text pe care l-a postat la inceputul anului pe contul sau de Facebook:

"Tocmai am vazut pe un post national de televiziune un reportaj privind manifestarile epatatoare ale tiganilor. Se spunea, in reportaj - in opinia mea: pe buna dreptate - ca notiunile cele mai dragi tiganilor sunt cele de 'mare' si 'mult'. Asta in timp ce in background, se auzea un cantec in care se spunea ca 'tiganii s-au modernizat'. Ei bine, dupa ce le-am cerut tiganilor sa arate ca ᅡs-au modernizatᅡ inlaturandu-si turnuletele si alte elemente kitschoase de pe cladiri - e adevarat, fara succes pana acum, dar eu inca astept ca cineva sa sparga ghiata! -, le fac acum propunerea ca in loc sa arate cati dinti din aur au, cati galbeni, cati cocosei, cate ghiuluri, ce masini, etc., etc., sa se laude prezentand in fotocopie adeverinta cu sumele platite ca taxe si impozite, marita proportional cu valoarea acestora. Eu le promit ca adeverinta in original le va fi eliberata cu maxima celeritate. Sper ca sunteti de acord cu mine ca asa ceva chiar ar fi o dovada de 'modernizare'! Daca agreati ideea, clicuiti 'Like'. Altfel, postat textul 'Dislike'."

Decizia a fost luata cu unanimitatea de voturi a membrilor colegiului director prezenti la sedinta, potrivit surselor citate.