Vineri, vremea se va incalzi in toata tara, astfel ca temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22 si 30 de grade, informeaza Mediafax.

Cerul va fi variabil, cu innorari temporare dupa-amiaza si la inceputul noptii in jumatatea de est a tarii si la munte, unde local vor fi averse, insotite si de descarcari electrice. Vor fi conditii de grindina. Vantul va avea unele intensificari in estul si sud-estul teritoriului, la munte, dar si in timpul ploilor. Minimele termice se vor incadra intre 9 si 19 grade.

La Bucuresti, vremea se va incalzi, astfel incat temperatura maxima va fi de 27...28 de grade. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare mai ales dupa-amiaza si seara, cand vor fi averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura minima va fi de 15...16 grade.

La munte, vremea se va incalzi fata de ziua anterioara, dar se va mentine in general instabila. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate dupa-amiaza si la inceputul noptii, cand se vor semnala averse si descarcari electrice local in Carpatii Orientali, pe areale restranse in Carpatii Meridionali si cu totul izolat in restul zonei montane. Vor fi conditii de grindina. Vantul va prezenta unele intensificari in prima parte a intervalului dar si in timpul ploilor.

La mare, vremea se va incalzi fata de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in cursul dupa-amiezei cand vor fi conditii pentru averse si descarcari electrice. Vantul va sufla moderat, cu intensificari trecatoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 26 si 28 de grade, iar cele minime intre 18 si 19 grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 19 si 21 de grade.