​Elevii de clasa a VI-a incep astazi evaluarile nationale de la finalul clasei, cu evaluarea la Limba si comunicare. Testul dureaza 60 de minute si verifica nivelul cunostintelor de limba romana si de la prima limba straina studiata in scoala. Acesta este primul exercitiu de pregatire a elevilor si a profesorilor pentru abordarea transdisciplinara, a declarat inainte de lansarea acestor evaluari ministrul Educatiei, Remus Pricopie. Evaluarea se desfasoara in sala de clasa in care invata in mod normal copiii, iar subiectele sunt realizate pe doua numere, pentru ca doi elevi care stau unul langa celalalt in banca sa nu aiba acelasi test de rezolvat.

Descarca Modele de Teste pentru Evaluarea de la finalul clasei a VI-a

Evaluarile de la finalul clasei a VI-a debuteaza astazi, 5 iunie, in premiera la nivel national, dupa doi ani in care aceste testari au fost organizate doar pe un esantion de scoli. Elevii de clasa a VI-a din toata tara sustin Evaluarea nationala la Limba si comunicare, test care contine subiecte de Limba romana si de Limba straina (prima studiata de elev in scoala).

Durata testului este de 60 de minute, iar subiectele au fost redactate de Centrul National de Evaluare. Remus Pricopie, ministrul Educatiei, declara in urma cu o luna ca “pe testul de la clasa a VI-a avem un grad de interdisciplinaritate destul de ridicat”, “iata ca acum la clasa a VI-a facem acest tip de evaluare si este primul exercitiu de pregatire a elevilor si a profesorilor pentru abordarea transdisciplinara”.

Evaluarile se desfasoara in clasa in care invata fiecare elev, nu este un regim special asa cum exista la examenele nationale, subiectele sunt realizate pe doua numere, astfel incat doi elevi care stau unul langa celalalt nu au aceleasi subiecte. Nu exista camere de luat vederi, iar notele pe care le obtin elevii nu sunt trecute in catalog. Rezultatele nu vor fi facute nici public, nu va exista o lista cu elevii din fiecare clasa si cu rezultatele obtinute, ci vor fi discutate cu parintii si la nivel de scoala.

Ministrul Educatiei a explicat ca este nevoie de aceste testari pentru ca parintii sa stie din timp care este nivelul copilului lor raportat la media pe tara si ca profesorii trebuie sa cunoasca de asemenea unde sunt probleme si care sunt subiectele pe care trebuie sa continue sa ii pregateasca pe elevi. “Daca evaluezi prima data la sfarsitul clasei a VIII-a, atunci inregistram rezultatele pe care le inregistram noi: adica ai 35.000 de copii din 200.000 de copii incapabili dupa 8 ani de scoala sa ia nota 5. Sa iei nota 5 la Romana inseamna sa stii sa citesti, sa scrii si sa compui cateva randuri, asta inseamna nota 5 la clasa a VIII-a. Din pacate, 35.000 de copii nu sunt in stare sa faca acest lucru”, a declarat Remus Pricopie.

La clasa a VI-a, urmatorul test pe care il vor sustine elevii se va desfasura maine, 6 iunie, la Matematica si Stiintele Naturii.

Calendarul evaluarilor nationale de la finalul claselor a II-a, a IV-a, a VI-a:

28 mai 2014: Clasa a IV-a - Limba romana

29 mai 2014: Clasa a IV-a - Matematica

30 mai 2014: Clasa a IV-a - Limba materna

2 iunie 2014: Clasa a II-a - Scris-citit Limba romana

3 iunie 2014: Clasa a II-a - Scris-citit Limba materna

4 iunie 2014: Clasa a II-a - Matematica

5 iunie 2014: Clasa a VI-a - Limba si comunicare

6 iunie 2014: Clasa a VI-a - Matematica si Stiinte ale naturii

Pana in prezent, aceste evaluari au fost sustinute de elevii claselor a II-a si a IV-a. Descarca de mai jos toate subiectele pe care le-au avut de rezolvat pana acum elevii de clasele a II-a si a IV-a la evaluarile nationale de la finalul claselor.

Clasa a II-a / Scris-citit Limba romana - Descarca de mai jos subiectele la Scris-citit Limba romana pe care le-au avut de rezolvat elevii de clasa a II-a:

Clasa a II-a / Scris-citit Limba materna - Descarca de mai jos subiectele la Scris-citit Limba materna pe care le-au avut de rezolvat elevii de clasa a II-a:

Clasa a II-a / Matematica - Descarca de mai jos subiectele la Matematica pe care le-au avut de rezolvat elevii de clasa a II-a:

Clasa a IV-a / Limba romana - Descarca de mai jos subiectele la Limba romana pe care le-au avut de rezolvat elevii de clasa a IV-a:

Clasa a IV-a / Matematica - Descarca de mai jos subiectele la Matematica pe care le-au avut de rezolvat elevii de clasa a IV-a:

Clasa a IV-a / Limba materna - Descarca de mai jos subiectele la Limba materna pe care le-au avut de rezolvat elevii de clasa a IV-a:

Citeste si: