Soferul unui microbuz implicat intr-un grav accident rutier in Vaslui, soldat cu moartea a doi tineri si ranirea altor sase, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare, tanarul de 29 de ani aflat la volan avand o alcoolemie de 2,00 la mie in momentul producerii accidentului.

Judecatoria Barlad l-a condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare pe Dragos Sebastian Mocanu pentru ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice, dupa ce tanarul de 29 de ani a provocat un grav accident de circulatie, soldat cu moartea a doi tineri si ranirea altor sase, transmite Mediafax.

O data cu pronuntarea sentintei, magistratii barladeni au dispus "punerea de indata in libertate a inculpatului", care fusese arestat preventiv, tot de Judecatoria Barlad, la o zi dupa producerea accidentului, respectiv pe 2 decembrie 2013.

La baza hotararii de arestare preventiva luata de magistratii barladeni la acea data a stat rezultatul analizei probelor biologice prelevate de la conducatorul auto la scurt timp de la producerea accidentului, conform caruia soferul avea o alcoolemie de doua grame/litru alcool pur in sange, adica de doua ori si jumatate mai mare decat limita legala maxim admisa.

Potrivit cercetarilor desfasurate de politisti, Dragos Sebastian Mocanu, aflat la volanul unui microbuz, a pierdut controlul asupra directiei intr-o curba usoara la stanga, a intrat intr-un cap de pod, dupa care masina s-a rasturnat in santul de pe partea dreapta a drumului comunal Grajdeni - Fruntiseni.

In urma accidentului, doi tineri, de 18 si 22 de ani, au murit pe loc, iar alti cinci pasageri din microbuz, cu varste cuprinse intre 19 si 22 de ani, au fost raniti, la fel ca si conducatorul microbuzului.

Initial, politistii au spus ca sunt patru persoane ranite, insa, in urma extinderii cercetarilor, au stabilit ca mai existau doua victime, care au fugit de la locul accidentului, acestea fiind gasite ulterior in localitatea Fruntiseni si transportate la spitalul din Barlad.

Microbuzul implicat in accident era unul particular, fiind inmatriculat in strainatate. Toti pasagerii din masina, la fel ca si conducatorul auto, erau din localitatea Fruntiseni, accidentul avand loc la un kilometru de intrarea in sat.

Cei opt tineri petrecusera toata ziua la iarba verde de 1 Decembrie, iar la intoarcerea spre casa au mai oprit la o discoteca din localitatea Grajdeni, unde au consumat bauturi alcoolice.