Alexandru Uioreanu, fiul presedintelui Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, a fost condamnat definitiv miercuri de Inalta Curte de Casatie si Justitie la opt luni inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de trafic de droguri, informeaza Agerpres.

Initial, Alexandru Uioreanu a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj, in septembrie 2013, la un an si sase luni inchisoare cu suspendare pentru trafic de droguri si plata unei amenzi de 2.500 lei pentru detinere de droguri, insa miercuri Inalta Curte a admis recursul acestuia si i-a redus pedeapsa la opt luni inchisoare cu suspendare.

Instanta suprema i-a impus lui Alexandru Uioreanu un termen de incercare de 2 ani si 2 luni si obligatia de a se supune masurilor de tratament in scopul dezintoxicarii.

In acelasi dosar, au mai fost condamnati Nagy Ferenc la 2 ani si 6 luni inchisoare cu suspendare si Nagy Gyongyever la 2 ani si 4 luni inchisoare cu suspendare, ambii avand aceeasi obligatie de a se supune unui tratament de dezintoxicare.

Decizia instantei este definitiva.

Alexandru Uioreanu a fost trimis in judecata in 23 ianuarie 2013 pentru trafic de droguri de risc si detinere de droguri pentru consum propriu, el fiind acuzat de procurorii DIICOT ca a vandut hasis in scoli.

Alaturi de Alexandru Uioreanu au mai fost trimisi in judecata Nagy Ferenc, Nagy Gyongyever, Adrian-Ciprian Tition si Norbert Borsan, pentru aceleasi infractiuni.

Alexandru Uioreanu este fiul lui Horea Uioreanu din prima casatorie, locuieste impreuna cu mama lui si este elev la Liceul de Coregrafie si Arta Dramatica din Cluj.

Saptamana trecuta, presedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, a fost arestat preventiv pentru luare de mita.