Politistii bucuresteni au identificat trei persoane banuite ca au furat sambata, dintr-un microbuz parcat in fata Ateneului Roman, taragotul lui Dumitru Farcas, au declarat pentru Mediafax surse din Politia Capitalei.

Taragotul lui Dumitru Fargas a fost vandut de hoti cu 100 de lei unui barbat care a sustinut, initial, ca a gasit instrumentul intr-un parc din zona Basarab, au declarat pentru Mediafax surse din Politie, care au precizat ca anchetatorii au recuperat si acordeonul furat.

Acordeonul, furat sambata odata cu taragotul, a fost recuperat de la un barbat care a spus ca a cumparat de la instrumentul de la persoane cautate, in prezent, de oamenii legii.

La fel s-a intamplat in cazul taragotului. Un alt barbat, care pretindea initial ca a gasit instrumentul in timp ce alerga intr-un parc din zona Basarab, a fost audiat in doua randuri de Politie si a recunoscut, in cele din urma, ca l-a cumparat cu 100 de lei.

Potrivit surselor citate, anchetatorii Serviciului de Investigatii Criminale din Politia Sectorului 1 au descins, marti, la doua adrese situate pe strada Campia Libertatii din Sectorul 3, insa actiunea a fost un esec, in conditiile in care persoanele cautate nu au fost gasite acasa.

Cei trei suspecti sunt cautati in continuare de oamenii legii.

Dumitru Farcas si-a recuperat, marti dimineata, taragotul care i-a fost furat la Bucuresti, instrumentul fiind adus cu trenul la Cluj-Napoca de catre un politist care i l-a predat artistului la sediul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ).

Taragotul a fost recuperat dupa ce un barbat din Bucuresti a mers, duminica noapte, la un post de televiziune si a anuntat ca a gasit instrumentul muzical in timp ce alerga intr-un parc din zona Basarab.

Interpretul Dumitru Farcas a ramas fara taragot, dupa ce acesta i-a fost furat, sambata, dintr-un microbuz parcat in fata Ateneului Roman, astfel ca artistul nu a mai putut canta la spectacolul aniversar al lui Gheorghe Zamfir.

Surse din Politia Capitalei au declarat pentru Mediafax ca furtul s-a produs sambata dupa-amiaza, fiind reclamat la Politie in jurul orei 17.45.

"Taragotul si un acordeon au fost furate dintr-un microbuz parcat in fata Ateneului Roman, care fusese lasat neasigurat. Bunurile furate valoreaza aproximativ 7.000 de euro", au spus sursele citate.

Dumitru Farcas si alti artisti sosisera la Ateneu pentru a participa la spectacolul aniversar "Zamfir - 50 de ani pe scena". Hotii au actionat dupa ce acestia au coborat din microbuz. Cel mai probabil, ei ar fi gasit o usa a microbuzului deschisa.