Dumitru Farcas si-a recuperat, marti dimineata, taragotul care i-a fost furat la Bucuresti, instrumentul fiind adus cu trenul la Cluj-Napoca de catre un politist care i l-a predat artistului la sediul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ), scrie Mediafax.

Dumitru FarcasFoto: Agerpres

Farcas a mers, marti dimineata, la sediul IPJ Cluj pentru a intra in posesia taragotului care i-a fost furat la Bucuresti, instrumentul fiind adus cu trenul din Capitala de un subinspector al Sectiei 1 Politie din Sectorul 1, intr-o punga.

Farcas a asamblat taragotul, a semnat procesul-verbal de predare-primire, dupa care a pupat instrumentul si a cantat in sediul Politiei Cluj.

In semn de multumire, artistul i-a dat politistului care i-a adus taragotul mai multe CD-uri si carti ale sale, pe care a scris "Onoare Politiei Romane".

"M-au sunat din America, din Norvegia, de peste tot sa-mi spuna ca au auzit ce mi s-a intamplat. Eu cred ca si hotul a vazut cat sufar si a zis ca si asa nu are el ce face cu taragotul¬, a afirmat Dumitru Farcas, care isi alinta taragotul spunandu-i "batranul" deoarece cu el canta de zeci de ani.

Interpretul Dumitru Farcas a ramas fara taragot dupa ce acesta i-a fost furat, sambata, dintr-un microbuz parcat in fata Ateneului Roman din Bucuresti, astfel ca artistul nu a mai putut canta la spectacolul aniversar al lui Gheorghe Zamfir.

Farcas declara pentru Mediafax ca taragotul Stowasser, care i-a fost furat, este instrumentul sau de suflet, pe care a cantat timp de 55 de ani.