Presedintele Traian Basescu il primeste, sambata, la Palatul Cotroceni, pe Printul Charles, aflat intr-o vizita in Romania. Potrivit anuntului de presa transmis vineri de Administratia Prezidentiala, primirea de catre presedintele Basescu a Printului Charles este prevazuta sa aiba loc sambata de la ora 13.40, la Salonul Albastru al Palatului Cotroceni.

Printul Charles va pleca din Romania sambata, noteaza Mediafax.

El a ajuns in Romania marti dupa-amiaza, pe Aeroportul din Targu Mures, cu un avion privat, fiind preluat de catre ofiteri ai Serviciului de Protectie si Paza. Printul Charles a petrecut cateva ore in satul brasovean Viscri, mergand la locuinta pe care o are in localitate si discutand cu un arhitect despre lucrari la aceasta, intrucat intentioneaza sa o extinda.

Din Viscri, Printul Charles a mers in localitatea covasneana Miclosoara, din zona Baraolt, unde a innoptat la resedinta familiei contelui Kalnoky Tibor.

Miercuri, el s-a intors in judetul Brasov, unde a vizitat Biserica Neagra, el spunandu-le jurnalistilor ca se simte foarte bine la Brasov. La iesirea din biserica, Printul Charles a fost aplaudat de catre brasovenii si turistii care se aflau in zona.

Miercuri seara, Printul Charles a ajuns in Valea Zalanului din Covasna, unde are mai multe proprietati, una dintre acestea fiind o casa veche de peste o suta de ani, care a fost complet renovata.

Printul Charles a petrecut, joi, aproape o ora in compania a aproape 50 de localnici din Valea Zalanului (Covasna), care in cinstea sa au organizat o petrecere intr-o livada, unde el a mancat mamaliga cu branza si a ascultat muzica populara maghiara.

Printul Charles s-a aflat in Romania si in urma cu un an, cand a mers la domeniul contelui Kalnoky Tibor din Miclosoara, la una din proprietatile sale de pe Valea Zalanului, din comuna Malnas, judetul Covasna, in localitatea mureseana Archita si in localitatea brasoveana Viscri.

In aceeasi perioada, Printul Charles s-a intalnit cu presedintele Traian Basescu la Palatul Cotroceni, tot atunci avand o intalnire si cu premierul Victor Ponta.

In cadrul aceleiasi vizite private de anul trecut, Printul Charles a avut o scurta intrevedere si cu ministrul Mediului, Rovana Plumb, care l-a invitat sa i se alature in viitoarele sale proiecte "verzi", mostenitorul coroanei Marii Britanii fiind de acord cu acest lucru.

Printul Charles a fost in Transilvania de mai multe ori in ultimii ani, in vizite private in judetele Mures, Covasna, Harghita si Brasov.

De asemenea, intrevederi ale presedintelui Traian Basescu si Printului Charles au avut loc, la Palatul Cotroceni, si in anii 2011 si 2012.