Sambata, valorile termice vor continua sa scada in cea mai mare parte a tarii, astfel incat vor caracteriza o vreme racoroasa, chiar rece pentru aceasta data in vest si nord-vest, informeaza Mediafax. Instabilitatea atmosferica va fi accentuata in jumatatea de nord-est a teritoriului, precum si in zonele de deal si munte, unde vor fi innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Cantitatile de apa vor depasi local 25...30 l/mp si izolat 50 l/mp si vor mai fi posibile caderi de grindina. In restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restranse. Temperaturile maxime vor fi de la 13...15 grade in Dealurile de Vest pana la 22 de grade in estul extrem, iar cele minime se vor incadra intre 7 si 17 grade.

La Bucuresti, vremea va fi racoroasa. Cerul va avea innorari si temporar se vor semnala averse, posibil insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla in general moderat. Temperatura maxima va fi de 20...21 de grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de 13 grade.

La munte, instabilitatea atmosferica se va mentine accentuata si vor fi innorari, averse si descarcari electrice. Cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp si izolat 50 l/mp si vor mai fi posibile caderi de grindina. Vantul va prezenta intensificari locale, temporare. Valorile termice, comparabile cu cele din intervalul anterior, se vor mentine coborate.

La mare, vremea se mentine in general instabila. Cerul va fi mai mult noros. Temporar vor fi averse, moderate cantitativ, posibil insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla moderat, cu intensifcari trecatoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 21 si 22 de grade, iar cele minime intre 15 si 17 grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 19 si 21 de grade.

Duminica, vremea va fi racoroasa in toate regiunile. Cerul va avea innorari temporar accentuate si local, indeosebi ziua, se vor semnala averse insotite de descarcari electrice. Cantitatile de apa vor fi izolat mai insemnate in sud-estul teritoriului si la munte. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sud si est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 15 si 23 de grade, iar cele minime intre 8 si 16 grade.

La munte, cerul va avea innorari temporar accentuate si local vor fi averse insotite de descarcari electrice. Izolat vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari. Temperatura aerului nu va avea variatii semnificative fata de intervalul anterior.

La mare, vremea va fi normala termic. Cerul va fi temporar noros si va ploua, in general slab, mai ales ziua. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari trecatoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 20 si 21 de grade iar cele minime intre 15 si 16 grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 19 si 21 de grade.