Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a anuntat vineri ca va continua sa ploua in urmatoarele doua zile, cantitati mai importante de precipitatii urmand sa fie inregistrate in Muntenia, Dobrogea, Moldova si centrul Transilvaniei.

"Exista cateva zone in care cantitatile de precipitatii in cele doua zile - astazi si maine - sunt ceva mai importante si trebuie sa tinem cont si de efecte: zona de deal a Munteniei, judetele Prahova, Dambovita, Arges, unde cantitatile de precipitatii anterioare au determinat excedent de umezeala in sol si va continua sa ploua si este important sa fie mare atentie in aceasta zona. Codul galben este emis pentru un numar mare de judete, dar cantitatile mai importante de precipitatii vor fi in Muntenia, Dobrogea, Moldova si centrul Transilvaniei", a afirmat seful ANM in sedinta Comandamentului pentru inundatii convocat la Palatul Victoria.

Sandu a precizat ca sambata dimineata ANM va restrange codul galben din partea de vest a tarii, dar partea de est va ramane in continuare sub avertizare.

In plus, directorul ANM a explicat ca din analizele comparative care s-au facut pe hartile de precipitatii din 2010 a rezultat ca nu exista posibilitatea unor cresteri alarmante a nivelului Dunarii la Galati ca in urma cu 4 ani.

"Dupa parerea noastra, nu se poate ajunge totusi la situatia de la Galati din 2010, pentru ca atunci erau cantitati de precipitatii in nordul Moldovei si in Ucraina de peste 100-200 de litri pe metru patrat iar acum apreciem ca maine seara vom ajunge la cantitati in aceste zone sub 100 de litri pe metru patrat pe zone intinse", a spus Sandu.