Instalatiile de evacuare a apelor uzate pluviale din cinci pasaje subterane din Capitala vor fi modernizate daca in sedinta de vineri consilierii municipali vor adopta un proiect de hotarare in acest sens. Potrivit proiectului, valoarea totala a investitiei se ridica la 34.925.620 de lei, scrie Agerpres.

"Lucrarile ce urmeaza a se executa in cadrul investitiei sunt modernizarea sistemului de colectare si evacuare a apelor meteorice aferente pasajelor rutiere subterane Marasesti, Unirea, Victoriei, Jiului si Lujerului pentru conformarea cu cerintele de protectia mediului", se mentioneaza in proiectul de hotarare.

Cu exceptia pasajului Marasesti, al carui sistem de colectare si evacuare a apelor meteorice a fost inlocuit in 2009 aproape in intregime, restul pasajelor construite in jurul anilor 1980, mai exact 1986-1987, au deja o varsta de circa 27 de ani. In tot acest interval nu s-au realizat lucrari de inlocuire a retelelor existente sau de reabilitare a bazinelor de retentie, ci doar de intretinere prin curatari si reparatii rare, astfel incat reteaua prezinta tronsoane de canalizare, camine de inspectie si guri de scurgere blocate complet sau colmatate partial, iar bazinele de retentie o degradare a betoanelor, depozite care ajung si pana la maxim 1,85 m inaltime si diverse obiecte depozitate in interiorul acestora.

Scopul implementarii proiectului consta in conformarea cu cerintele de protectia mediului si reducerea riscurilor de inundare din perimetrul amplasamentelor.