Liderul formatiunii eurosceptice UKIP Nigel Farage a declarat joi ca are o "problema uriasa" cu Romania, afirmatie ce risca sa alimenteze acuzatiile de rasism aduse partidului eurofob, transmite CNBC.

Nigel Farage in PEFoto: Captura YouTube

"Nu am probleme cu romanii. Am o problema uriasa cu Romania", a declarat Farage pentru CNBC.

Partidul Independentei Regatului Unit (UKIP) este cunoscut drept o formatiune care pentru militeaza ca Marea Britanie sa paraseasca Uniunea Europeana (UE).

UKIP a avut un succes cutremurator in alegerile europene (27.5%), plasandu-se in fata celor trei partide traditionale britanice - conservatorii, laburistii si liberal-democratii.

In campania electorala, formatiune britanica s-a axat pe anti-imigratie, subliniind cresterea numarului de imigranti care vin in marea Britanie din Europa.

Totodata, Farage a declarat joi pentru CNBC ca "grupari criminale cunoscute" din Romania au mers in Marea Britanie, iar autoritatile britanice au fost nevoite sa le permita intrarea din cauza reglementarilor UE cu privire la libera circulatie a persoanelor, bunurilor si serviciilor.

"Unele tari post-comuniste nu au facut tranzitia catre o democratie occidentala deplina. Au propriile minoritati, care sunt discriminate intr-un mod cu adevarat socant de vazut, iar grupuri criminale organizate tin sub controlul lor tari precum Romania", a adaugat Farage.

"Noi, in calitate de membri UE, nu putem opri la granita gruparile criminale cunoscute", a mai afirmat liderul UKIP.

Farage s-a mai aflat in centrul unei controverse la mijlocul lunii mai cand a acordat un interviu controversat postului de radio LBC in care a afirmat ca nu vrea sa aiba vecini romani.

Liderul UKIP si-a aparat ulterior, intr-un interviu pentru BBC News, controversata declaratie la adresa romanilor afirmand ca era "obosit" si insistand ca formatiunea sa politica nu este rasista, transmitea pe 19 mai The Independent.