Procurorii anticoruptie au demarat miercuri dimineata mai multe perchezitii la sediul Consiliului Judetean Cluj, dar si la domiciliul presedintelui CJ, Horea Uioreanu (PNL), transmit televiziunile de stiri. Procurorii DNA au ridicat mai multe documente oficiale de la sediul CJ Cluj. DNA precizeaza intr-un comunicat ca au fost facute perchezitii in 11 locatii, fiind vizate persoane aflate la conducerea autoritatilor locale.

Horea Uioreanu (foto arhiva)Foto: Agerpres

UPDATE 6: Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, dus la audieri la DNA

UPDATE 5. Directorul Directiei de dezvoltare si investitii din Consiliul Judetean Cluj, Mariana Ratiu, a declarat ca a fost audiata de DNA si ca procurorii s-au interesat de modul in care s-au derulat o serie de investitii la Aeroportul International Avram Iancu Cluj.

UPDATE 4: Ancheta ar viza-o si pe fosta sotie a lui Horea Uioreanu, Elena Uioreau, deputat PNL, potrivit B1 TV. Ulterior, aceasta a declarat, pentru Ziua de Cluj: "Nu am fost contactata, am auzit de la vecini ca a fost presa pe aici, ca nu stiau unde sta domnul Uioreanu. Eu nu stiam nimic, eram la cafea".

UPDATE 3: Ancheta procurorilor Directiei nationale Anticoruptie de la Cluj il vizeaza si pe Bene Ioan, patronul firmei de constructii Napoca, au declarat pentru Agerpres surse judiciare. Procurorii ar cerceta si atribuirea contractului privind lucrari de constructii la aeroportul din Cluj. Licitatia pentru pista aeroportului a fost castigata de firma lui Bene Ioan.

UPDATE 2: Horea Uioreanu a fost adus de anchetatori de la locuinta sa la sediul CJ. El a declarat jurnalistilor ca este "o chestiune de rutina".

Presedintele CJ a fost adus miercuri dimineata, de la domiciliul sau din Cluj-Napoca la sediul CJ, el plecand de la locuinta impreuna cu anchetatorii care i-au perchezitionat casa, transmite corespondentul Mediafax.

Birou sefului CJ a fost sigilat, precum si cel al arhitectului sef si al sefei de la investitii.

Uioreanu a iesit, miercuri dimineata, din locuinta sa din Cluj Napoca insotit de mai multi anchetatori de la DNA si a urcat in masina acestora, cu care a fost transportat pana la sediul institutiei pe care o conduce.

Intrebat de catre jurnalisti ce se intampla, Uioreanu a spus ca este "o chestie de rutina", iar la intrebarea unde pleaca a raspuns: "La birou".

La ora transmiterii acestei stiri, masina de la DNA a intrat in garajul de la subsolul Consiliului Judetean Cluj, iar Horea Uioreanu a coborat din masina anchetatorilor fara a face declaratii.

Anchetatorii aveau la ei mai multe cutii si genti, cel mai probabil continand documente ridicate de la locuinta presedintelui CJ Cluj.

UPDATE 1: Uioreanu a declarat jurnalistilor ca pune la dispozitia anchetatorilor niste documente, fara a face alte precizari, transmite corespondentul Mediafax.

Sursele citate de Agerpres au precizat ca se fac perchezitii si la domiciliul lui Uioreanu, la Facultatea de constructii si la alte persoane fizice. Ancheta vizeaza posibile fapte de coruptie privind atribuirea de contracte preferential.

Comunicatul DNA:

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Cluj efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, in perioada 2013-2014, de catre persoane cu functie de conducere de la nivelul autoritatilor locale.

In cursul zilei de 28 mai 2014, ca urmare autorizarii de catre instanta competenta, au fost efectuate perchezitii domiciliare in 11 locatii situate in municipiul Cluj Napoca, la sediile unor societati comerciale, institutii publice si la domiciliile unor persoane."

Oficiali ai Consiliului Judetean Cluj au mai fost cercetati de procurorii din cadrul Directiei Nationle Anticoruptie, Serviciul Teritorial Cluj pentru fapte de coruptie legate de firma de transport Fany.

Stirea se actualizeaza