Printul Charles al Marii Britanii, mostenitorul coroanei britanice, a sosit, marti dupa-amiaza, in Romania, pe Aeroportul International "Transilvania", din Targu Mures, cu un avion privat, fiind preluat de SPP, transmite Mediafax.

Potrivit unor surse neoficiale, avionul privat care l-a adus pe Printul Charles in Romania a aterizat, marti, in jurul orei 15.30, pe Aeroportul International din Targu Mures, mostenitorul coroanei Marii Britanii fiind preluat de catre ofiteri ai Serviciului de Protectie si Paza, urmand ca, intr-o prima faza, acesta sa mearga la locuinta sa din localitatea brasoveana Viscri.

Printul Charles s-a aflat in Romania si in urma cu un an, cand a mers la domeniul contelui Kalnoky Tibor din localitatea covasneana Miclosoara, la una din proprietatile sale de pe Valea Zalanului, din comuna Malnas, judetul Covasna, in localitatea mureseana Archita si in localitatea brasoveana Viscri, unde are, de asemenea, o locuinta.

In aceeasi perioada, Printul Charles s-a intalnit cu presedintele Traian Basescu la Palatul Cotroceni, tot atunci avand o intalnire si cu premierul Victor Ponta.

In cadrul aceleiasi vizite private de anul trecut, Printul Charles a avut o scurta intrevedere si cu ministrul Mediului, Rovana Plumb, care l-a invitat sa i se alature in viitoarele sale proiecte "verzi", mostenitorul coroanei Marii Britanii fiind de acord cu acest lucru.

Printul Charles a fost in Transilvania de mai multe ori, in ultimii ani, in vizite private, in judetele Mures, Covasna, Harghita si Brasov.

Mostenitorul coroanei britanice este unul dintre sustinatorii padurilor din Transilvania, el aparand in cadrul miniseriei "Wild Carpathia", lansata in octombrie 2011 si difuzata la nivel international pe Travel Channel. Miniseria are trei parti si promoveaza mai multe zone din Romania. Ultima parte a miniseriei documentare "Wild Carpathia", intitulata "Wild Forever", promoveaza mai multe zone din Romania, intre care orasul Cluj-Napoca, Maramuresul, cimitirul de la Sapanta, Bucovina, Muntii Fagaras, Valea Zalanului si satul Saschiz, si include un interviu cu printul Charles al Marii Britanii.

Seria "Wild Carpathia" este conceptul lui Paul Lister, fondator al European Nature Trust, o organizatie care are ca scop protejarea marilor areale salbatice si a regiunilor naturale degradate de pe continentul european.