Judecatorul de la Curtea de Apel Bucuresti, Stan Mustata, trimis luni in judecata pentru constituirea unui grup infractional organizat, folosiera de informatii care nu sunt destinate publicitatii, sase infractiuni de luare de mita si trafic de influenta, discuta cu ceilalti membri ai grupului despre cum sa scape de dosarul lui Dan Voiculescu, reiese din rechizitoriul procurorilor. "Motivul determinant al solicitarii inculpatului BORACIU Ion se regaseste in dorinta de a proteja interesele gruparii criminale din care faceau parte, membrii grupului devenind vulnerabili in eventualitatea in care judecatorul MUSTATA Stan ar fi fost obiectul atentiei publice, prin judecarea unui dosar penal de interes public", se arata in rechizitoriu.

Fragmente din rechizitoriu:

  • In ziua de 11 martie 2014 BORACIU Ion s-a intalnit la biroul sau cu MUSTATA Stan, CUREA Mariana, ALEXANDRU Florian si MORARU Ciprian, prilej cu care judecatorul i-a oferit mai multe sfaturi, unele in soapta, inculpatului MORARU Ciprian (conform imaginilor inregistrate CUREA Mariana a furnizat, din interiorul posetei, mai multe inscrisuri pe care le da lui MUSTATA Stan). In continuare, pe fondul unei emisiuni televizate, BORACIU Ion si-a exprimat nemultumirea cu privire la modul in care a fost solutionat "dosarul transferelor" si, impreuna cu MUSTATA Stan, au facut o paralela intre situatia unuia dintre condamnatii din dosar si cea in care se aflau ei  ("Cum is cei pe aici, s-a dus la o masa" ), iar MUSTATA Stan a confirmat: "Cum  stam noi la o masa ". Inculpatul BORACIU Ion i-a sugerat judecatorului MUSTATA Stan sa "scape" de dosarul penal privind pe inculpatul VOICULESCU Dan (Tu nu poti sa-i faci la dosarul ala vant, sa nu-l mai ai?), fiind in asentimentul interlocutorului sau ("Pai, asta-i fac!"), acest aspect fiind comentat si de grefierul CUREA Mariana: "Se abtine si daca i-o admite, a scapat". Motivul determinant al solicitarii inculpatului BORACIU Ion se regaseste in dorinta de a proteja interesele gruparii criminale din care faceau parte, membrii grupului devenind vulnerabili in eventualitatea in care judecatorul MUSTATA Stan ar fi fost obiectul atentiei publice, prin judecarea unui dosar penal de interes public (...)
  • (...) Dupa plecarea inculpatilor MUSTATA Stan si CUREA Mariana, BORACIU Ion, ALEXANDRU Florian  si MORARU Ciprian au continuat sa discute despre situatia din dosarul penal in care cel ultim mentionat fusese condamnat la pedeapsa inchisorii de 7 ani, dar si cu privire la judecatorul MUSTATA Stan. Astfel, pentru a explica de ce anterior ii ceruse judecatorului sa nu-si mai foloseasca telefonul personal, inculpatul BORACIU Ion le-a explicat celor doi interlocutori ca inculpatul MUSTATA Stan era "vizat" in cadrul Curtii de Apel Bucuresti si ca nu intamplator dosarele inculpatului VOICULESCU Dan fusesera repartizate la acesta si la celalalt membru al completului de apel, judecatorul DUTA Florica, dialogul desfasurandu-se in soapta: ...[neinteligibil]... Nu ai cum... astia doi ...[neinteligibil]... Astia sunt cei mai vizati judecatori din Curtea de Apel. Chiar de ...[neinteligibil]... Toate alde aia, astia, le-a dat la altii si toti i le dau lu' asta. ...[neinteligibil]... Hm? Cu baiatul asta... dosarul asta. Cel mai greu dosar din justitia romana...[neinteligibil]...¬. De asemenea, inculpatul BORACIU Ion a demonstrat ca detinea informatii referitoare la cele doua dosare penale ale inculpatului VOICULESCU Dan: "Omul n-are nimic. ...[neinteligibil]... gata ...[neinteligibil]...  n-are nimic...[neinteligibil]... Da, da. N-are omu' nimic. E bagat fortat. Cum e si cu acuma, cu... cum l-a arestat p-ala cu RCS RC... l-a luat si pe el si pe fii-sa! ...[neinteligibil]... Pai, el fondatorul la ...[neinteligibil]... si el pe acolo... S-a dus si el acolo, prostul. Si aicea la fel ...[neinteligibil]... nici n-are treaba ...[neinteligibil]... nici o problema...[neinteligibil]... Zice ca i-a zis lu' FLORIN el: "Cumpara, ma, aia!" De-aia e luat. ...[neinteligibil]... Pai, cu dovezi, deci..." inclusiv informatii referitoare la pronuntarea instantei de apel: "...[neinteligibil]... poate asa, sa lase sa curga pana in decembrie Nici eu nu mai stiu...[neinteligibil]..."
  • (...) În continuare, BORACIU Ion i-a solicitat detalii inculpatului MUSTAŢĂ Stan despre dosarul penal privind pe inculpatul VOICULESCU Dan: „…şi de aia m-am… îi faci amânare… cerere, nu? ”, „Cine-i număru’ unu acolo, tu sau… ? ”, iar judecătorul l-a lămurit că era el conducea completul de judecată („Eu. Mă dau...[neinteligibil]...”). De asemenea, BORACIU Ion şi-a manifestat disponibilitatea de a obţine o soluţie favorabilă în respectiva cauză penală („Şi bă, în caz de ceva…”, „Că e loc. ”), MUSTAŢĂ Stan confirmând imediat că a înțeles corect „oferta sa”: „Da, da, da. Da”. Ulterior, după plecarea judecătorului MUSTAŢĂ Stan şi a grefierului CUREA Mariana, inculpatul BORACIU Ion, în prezența interlocutorului său, ALEXANDRU Florian, şi-a exprimat permanenta nemulțumire în legătură cu obligațiile pe care le avea față de magistratul în cauză: „Eu i-am plătit lui mașinile… Eu i-am dat bani împrumut, eu atâta îți spun”, „Da’ mă ține de fraier pentru el ”, „… gloaba bătrână, vezi că e și escroc, acuma tu l-ai observat?”;

Potrivit procurorilor, nu era exclus din analiză niciun dosar, disponibilitatea de a pretinde mită fiind exprimată cu privire la toate dosarele din lista de şedinţă, indiferent de gravitatea infracţiunilor. Vezi aici detalii despre dosarul judecatorului Stan Mustata.