​Doi politisti calare au fost huiduiti si fluierati sambata in Parcul Herastrau dupa ce au intrat cu caii in multimea adunata pentru a asculta o formatie de samba cantand la tobe, relateaza Metropotam.ro. Oamenii iritati de incident au agresat ulterior un al treilea politist care ii luase actul de identitate liderului formatiei muzicale.

Incident in HerastrauFoto: Captura YouTube

Momentul a fost filmat de unul dintre membrii formatiei Barbarossa Samba Group si inregistrarea postata pe YouTube.com.

In imagini se poate observa ca animalele au devenit agitate in momentul in care au ajuns in mijlocul multimii si pe fondul agitatiei.

Cei doi politisti calare si un al treilea care i-a cerut actul de identitate liderului formatiei au fost huiduiti si fluierati de oamenii adunati pentru a asculta formatia.

Artistul, urmat de multimea care a asistat la incident, s-a dus la o masina de politie aflata in apropiere sa lamureasca situatia. In imagini se mai poate vedea ca cel de al treilea politist este agresat de oamenii iritati de actiunea politistilor calare.

Felix Mircea Moldovan, liderul formatiei Barbarossa Samba Group, explica intr-o inregistrare postata ulterior pe YouTube.com ca inaintea interventiei politiei calare, un politist le-a cerut sa se opreasca, lucrul pe care, sustine acesta, l-au facut dupa un minut.

Artistul povesteste ca i s-a cerut sa il insoteasca pe politist la masina, insa a refuzat sa faca asta. Barbatul sustine ca politistul l-ar fi amenintat spunandu-i "Lasa ca vezi tu!", dupa care a plecat. Formatia si-a continuat spectacolul, iar un alt membru al grupului a inceput sa filmeze. Liderul formatiei subliniaza in inregistrare ca nu cer bani pentru reprezentatiile din parc.