Liderul ALDE si candidat al acestui grup europarlamentar la functia de presedinte al Comisiei Europene, Guy Verhofstadt, a declarat, luni, pentru HotNews.ro, ca, prin decizia de a parasi grupul liberal si de a merge la PPE, europarlamentarii PNL se vor alinia cu presedintele roman Traian Basescu subliniindu-si astfel slabiciunea.

Guy VerhofstadtFoto: Parlamentul European

"Decizia nefericita a presedintelui PNL, Crin Antonescu, de a propune Biroului Politic al Partidului o miscare spre PPE, trece cu vederea faptul ca in cadrul grupului ALDE, PNL ar fi una dintre cele mai mari delegatii si, in conformitate cu acordurile anterioare, ar detine o pozitie de conducere in cadrul Parlamentului European.

Prin aderarea la PPE, delegatia PNL se va alinia cu Basescu si alege sa-si sublinieze slabiciunea, in loc sa joace pe terenul sau in Parlamentul European", a declarat belgianul, intr-o declaratie remisa HotNews.ro.

Fostul premier belgian a subliniat ca in urma alegerilor europene nu se vor putea lua decizii fara Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa.

"Rezultatele alegerilor arata ca Grupul ALDE ramane de-al treilea cel mai mare grup din Parlamentul European. Fara sprijinul ALDE, nu se pot lua decizii", a subliniat liderul ALDE.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat luni ca le va propune colegilor sai ca europarlamentarii PNL sa treaca in familia popularilor europeni (PPE), pentru a evita un presedinte socialist al Comisiei Europene. Totodata, Crin Antonescu a anuntat ca nu se pune problema ca PNL sa revina in USL alaturi de PSD.

Antonescu si-a anuntat si demisia din fruntea partidului, in urma scorului scazut la alegerile europene, la care PNL s-a clasat pe locul al doilea, obtinand probabil 6 mandate, dar sub obiectivul asumat.