Barbatul care l-a scuipat sambata pe presedintele Traian Basescu, in Portul Constanta, a fost dus la audieri la sediul Politiei Judetene, fiind cercetat pentru ultraj. El le-a spus anchetatorilor ca nu isi explica gestul. Conform unor surse din randul anchetatorilor, citate de Mediafax, barbatul se numeste Adrian Zglobiu si are 39 de ani. El este somer si locuieste in Constanta.

Barbatul a fost audiat la Politia Judeteana timp de aproximativ doua ore, el spunandu-le anchetatorilor ca a fost un gest spontan, pe care nu si-l explica. Dupa audieri, el a fost dus la Sectia de Psihiatrie a Spitalului Judetean, pentru o evaluare psihologica.

Sursele citate spun ca barbatul le-a spus politistilor si procurorilor, la audieri, ca nu isi explica gestul facut la adresa presedintelui, el afirmand ca "asa i-a venit".

Dupa ce va fi evaluat psihologic la spital, daca medicii nu vor decide sa il tina pe barbat in unitatea medicala, anchetatorii vor continua audierea acestuia.

Barbatul l-a scuipat pe presedintele Traian Basescu in momentul in care acesta a coborat de pe nava scoala "Mircea", la finalul vizitei facute la bordul vasului dupa ceremoniile de decorare a bricului, care au avut loc sambata in dana de pasageri a Portului Constanta. Seful statului a fost scuipat in fata, de la o distanta foarte mica.

Dupa incident, barbatul a fost imobilizat de catre ofiterii SPP, in timp ce seful statului s-a sters cu mana pe fata, apoi a continuat sa stea de vorba cu cativa oameni din multimea adunata in terminalul de pasageri al Portului Constanta.

Dupa ce a stat de vorba cu oamenii timp de aproximativ doua minute, presedintele s-a urcat in masina si a plecat din port.

Dupa ce a fost imobilizat de ofiterii SPP, barbatul care l-a scuipat pe presedinte a fost predat unui echipaj de jandarmi, iar acestia l-au dus apoi la sediul Politiei Judetene Constanta.

In acest caz, Politia a sesizat Parchetul Judecatoriei Constanta pentru infractiunea de ultraj.