In timpul vizitei presedintelui Traian Basescu la Constanta a avut loc un eveniment neplacut. Un barbat l-a scuipat pe presedinte in momentul in care a coborat de pe nava scoala Mircea. Barbatul a fost imobilizat imediat de Serviciul de Paza si Protectie si indepartat de la fata locului. Incidentul s-a produs pe fondul urcarii pe bricul Mircea a unui numar mare de cetateni in timp ce presedintele era acolo.

Barbatul se numeste Adrian Zglobiu si ar avea peste 30 de ani, potrivit informatiilor HotNews.ro.

Incidentul s-a petrecut la scurt timp dupa ceremonia de intoarcere din voiaj a navei scoala "Mircea", desfasurat cu ocazia Regatei Marilor Veliere din Marea Neagra. In timpul ceremoniei, presedintele a decorat nava cu "Virtutea Maritima" - in grad de Ofiter, cu insemn de pace. Evenimentul s-a desfasurat in terminalul de pasageri a Portului Constanta, intr-un perimetru securizat.

Imediat dupa ceremonie, presedintele s-a indreptat catre nava scoala "Mircea" pentru a o vizita. In acel moment, s-a creat o bresa in acel perimetru prin care au patruns peste 200 de persoane aflate in zona. Dupa ce Traian Basescu a urcat pe nava, s-a permis accesul oamenilor pana s-a umplut ambarcatiunea.

In momentul in care presedintele a coborat de pe nava, lumea l-a intampinat cu aplauze, insa, totodata, s-a produs si o busculada, toti cei prezenti dorind sa-l vada cat mai aproape. In umbulzeala creata, barbatul implicat in incident a reusit sa se apropie la circa un metru de Basescu, l-a strigat si imediat cum s-a intors, l-a scuipat. Basescu nu a reactionat in niciun fel fata de acesta, s-a sters cu mana si a continuat sa-i salute pe cei prezenti si, la scurt timp dupa aceea, a fost preluat de o masina care l-a dus pana la elicopterul cu care venise in Portul Constanta.

Totul s-a petrecut in cel mult doua minute din momentul in care Basescu a coborat de nava.

Consilierul prezidential Dorel Onaca, care se afla la fata locului, a declarat pentru Agerpres ca "a fost un bezmetic care a luat o gura de apa si a vrut sa-l stropeasca pe presedinte si in mare i-a reusit intentia, numai ca m-a udat pe mine pe haina si pe ceafa, caci eram chiar in spatele presedintelui Basescu. Asta e! Se mai intampla cand mergi in multime".

Mediafax informeaza ca barbatul a fost dus la audieri la sediul Politiei Judetene, fiind cercetat pentru ultraj. Surse din randul anchetatorilor au declarat pentru agentia de presa ca barbatul are 39 de ani, este somer si este din Constanta.

Dupa ce a fost imobilizat de ofiterii SPP, barbatul a fost predat unui echipaj de jandarmi, iar acestia l-au dus apoi la sediul Politiei Judetene Constanta pentru audieri. Polita a sesizat Parchetul Judecatoriei Constanta pentru infractiunea de ultraj.

Intrebat cum comenteaza incidentul, premierul Victor Ponta a declarat ca i se pare "un gest reprobabil, intotdeauna, facut din partea oricui si la adresa oricui", adaugand ca nu este un mod acceptabil de exprimare a nemultumirilor.

"Gestul in sine mi se pare un gest reprobabil, intotdeauna, facut din partea oricui si la adresa oricui. Suntem totusi oameni civilizati. Chiar si cand avem ceva cu adevarat de reprosat nu o facem in felul acesta. Deci, categoric, gestul este reprobabil", a declarat Ponta in gara Rosiorii de Nord, unde a coborat pentru cateva minute din primul tren electric romanesc Hyperion, cu care a plecat din Gara Craiova spre Bucuresti.