Sambata, valorile termice din tara se vor mentine mai ridicate decat cele obisnuite ale perioadei. Cerul va avea innorari, mai accentuate dupa-amiaza si la inceputul noptii si vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului in zona de munte si in sud-vestul tarii si pe arii restranse in rest, potrivit Mediafax.

  • In tara

Izolat, cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp sambata si va cadea grindina. Temperaturile maxime se vor incadra intre 20 de grade pe litoral si 30 de grade in vest si nord-vest, iar cele minime vor fi cuprinse intre 7 si 18 grade.

Duminica, vremea va fi calda pentru ultima decada a lunii mai, dar in jumatatea de sud-vest si la munte va fi in general instabila. Vor fi innorari temporare, mai accentuate dupa-amiaza si seara, cand vor fi averse, insotite de descarcari electrice si de intensificari de scurta durata ale vantului, la munte, in Banat, Crisana si Oltenia, in special in zona de deal a acestor regiuni. Izolat cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp si va cadea grindina. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi pe arii restranse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22 de grade in sudul litoralului si 30 de grade, izolat, in Moldova, iar cele minime se vor incadra, in general, intre 10 si 18 grade.

  • In Bucuresti

Sambata, vremea se va mentine calda. Cerul va fi variabil, cu innorari trecatoare dupa-amiaza cand vor fi posibile ploi slabe, de scurta durata si descarcari electrice. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 26 de grade, iar cea minima va fi de 14...15 grade.