Pe contul de Facebook al presedintelui Traian Basescu, Alaturi de presedintele nostru, au fost postate miercuri imagini mai putin protocolare de la intalnirea pe care seful statului a avut-o in cursul diminetii cu vicepresedintele american Joe Biden. Vicepresedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, aflat intr-o vizita oficiala de doua zile in Romania, s-a intalnit miercuri cu presedintele Traian Basescu si cu premierul Victor Ponta. Presedintele Traian Basescu l-a primit pe oficialul american la Palatul Cotroceni in jurul orei 9:30 dupa care au urmat atat convorbiri tete-a-tete si convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor doua delegatii.

Foto:
  • Click pe fotografie pentru o FOTOGALERIE cu imagini de la intalnirea celor doi oficiali

Dupa intalnirea de la Cotroceni, vicepresedintele american a dat noi asigurari ca NATO isi protejeaza toti aliatii, declarand ca "Noi onoram Articolul 5 din Acordul NATO, este o obligatie sacra, sa nu aveti nici o indoiala. Noi ne protejam unii pe altii." Articolul 5 din Acordul NATO face referire la apararea tuturor statelor membre de catre Alianta Nord-Atlantica.

Traian Basescu si Joe Biden / Foto: Mediafax

Joe Biden a dat la Palatul Cotroceni mesaje puternice de sustinere a luptei anticoruptie in Romania, pe care a numit-o drept un act de "patriotism". Biden a facut referire la oligarhii care incetinesc dezvoltarea unei tari, si a intarit faptul ca in prezenta coruptiei nici afacerile si nici investitiile nu pot exista. Vicepresedintele american l-a felicitat personal pe presedintele Traian Basescu pentru intarirea relatiei Romania - SUA si a spus ca "ii va lipsi" dupa incetarea mandatului. "Presedintele SUA apreciaza eforturile dvs personale pentru a proteja statul de drept in Romania", a mai spus Joe Biden.

Traian Basescu si Joe Biden / Foto: Facebook/Alaturi de presedintele nostru

La rindul sau, Traian Basescu a spus ca Parteneriatul Strategic cu SUA este a treia mare realizare a Romaniei dupa aderarea la UE si NATO. Cei doi presedinti au declarat ca au discutat despre situatia din regiune, condamnind in termeni duri agresiunea Rusiei asupra Ucrainei. Joe Biden a spus ca, daca Rusia se va implica in alegerile prezidentiale din Ucraina, comunitatea internationala va trebui sa intareasca sanctiunile la adresa Moscovei.

Citeste si: