Romexpo a trimis o notificare lui Marian Nedelcu, ginerele lui Mihail Vlasov, fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, prin care il anunta ca in termen de trei zile detrebuie sa evacueze Casa Leda, o vila aflata pe terenul Romexpo, potrivit unui document obtinut de HotNews.ro. Prin notificare se precizeaza ca Politia Locala Sector 1 a constatat lipsa autorizatiei de construire a vilei, motiv pentru care trebuie demarate lucrari de desfiintare a imobilului. Din 2012, Vlasov plateste o chirie de 115 euro pe luna pentru casa de peste 250 de metri patrati pe care o ocupa, impreuna cu fiica sa Ingrid si familia ei, in Romexpo, scrie investigatiimedia.ro.

Potrivit articolului din investigatiimedia.ro, cu doar cateva luni inainte ca “excelenta sa” Mihail Vlasov, fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, sa fie arestat pentru luare de mita, acesta incepuse demersurile pentru a cumpara vila de 250 de metri patrati din interiorul Romexpo la un pret modic. Familia Vlasov a mers pana acolo incat vrea sa cumpere vila de la Romexpo, la un pret derizoriu pentru valoarea proprietatii, dupa ce a obtinut inchirierea terenului pe 40 de ani direct de la Camera de Comert pe care Mihail Vlasov a condus-o pana de curand. Ginerele lui Vlasov, Marian Nedelcu, a inceput demersurile de cumparare a vilei din Romexpo cand socrul sau era liber, insa le-a continuat si dupa arestarea acestuia, ba chiar procesul s-a accelerat. Complicitatea conducerii Romexpo SA in acest caz este evidenta.

Vezi mai multe detalii aici.

Notificarea Romexpo catre Marian Nedelcu

"Va anuntam ca in urma verificarii documentelor de construire si proprietate pentru imobilul Casa Leda, situat in Bd. Marasti, nr.65-67, sector 1, Bucuresti, Politia Locala Sector 1 a emis procesul verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor Seria A nr. 0000070 din 16.05.2014, motivand lipsa autorizatiei de construire a imobilului Casa Leda. Prin procesul-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor Seria A nr. 0000070 din 16.05.2014 s-a aplicat amenda in cuantum de 20.000 lei si s-a dispus oprirea lucrarilor si desfiinţarea constructiilor nelegal executate. Fata de masura dispusa de organul de control, contractul de inchiriere nr. 647/05.09.2012 ramane fara obiect. In ceea ce priveste Promisiunea de Vanzare-Cumparare ce face obiectul contractului autentificat la 12.12.2013 la Biroul Notarial CONCEDO – Notar Public Vlasov Ana Maria Vanda, va ducem la cunostinta ca aceasta nu poate fi perfectata, avand in vedere masura luata de Politia Locala Sector 1 referitor la acest imobil. In aceste conditii, in vederea respectarii masurilor dispuse de catre Politia Locala Sector 1, va notificam ca in termen de 12 ore de la data primirii prezentei, se va proceda la intreruperea furnizarii utilitatilor, urmand ca in cel mult 3 zile de la data primirii prezentei, sa evacuati imobilul Casa Leda, situat in Bd. Marasti, nr.65-67, sector 1, Bucuresti, pentru demararea lucrarilor de desfiintare a imobilului mai sus amintit, conform dispozitiilor date de organul in drept sa hotarasca acest lucru".