​Jill Biden, sotia vicepresedintelui SUA Joe Biden si prima doamna a Romaniei, Maria Basescu, au inceput vizita la Muzeul Satului "Dimitrie Gusti". Cele doua doamne au fost intampinate la intrarea in muzeu cu paine si sare, in mod traditional romanesc. Apoi, Jill Biden si Maria Basescu au vizitat o gospodarie traditionala si au ascultat pentru cateva minute un mic concert cu cantece traditionale romanesti.

Foto:

Cele doua doamne au vizitat mai multe ateliere mestesugaresti din incita muzeului, iar Jill Biden a primit cadou un colier de influenta maramureseana, oferit de unul dintre mesterii populari. Colierul are culoarea albastru si se asorteaza cu rochia acesteia. Maria Basescu a ajutat-o pe sotia vicepresedintelui american, punandu-i colierul la gat.

Urmatorul punct din vizita celor doua doamne a fost biserica de lemn din cadrul Muzeului Satului. Intrebata de jurnalisti daca ar recomanda turistilor americani sa viziteze acest loc, aceasta a spus ca da.

Pe parcursul turului, Jill Biden a fost indrumata de un ghid imbracat in straie populare, care i-a explicat despre fiecare obiectiv.

La finalul vizitei, Jill Biden a multumit Muzeului pentru gazduire, precum si Mariei Basescu. Aceasta a declarat ca Muzeul Satului este foarte frumos si ca i-a placut in intregime tot ce a vazut. Intrebata de jurnalisti daca si-ar petrece vacanta in Romania, sotia vicepresedintelui american a declarat ca da, daca ar avea timp.

Vizita a inceput in jurul orei 11.