​Fiul lui Mircea Moldovan, unul dintre judecatorii de la Tribunalul Bucuresti acuzati de luare de mita de catre DNA, are o avere impresionata la cei 29 de ani ai sai, potrivit informatiilor obtinute de HotNews.ro. Conform declaratiilor de avere depuse in urma angajarii sale in 2013 pe functia de consilier al unui secretar de stat din Ministerul Economiei-Departamentul pentru Energie, Mircea Constantin Moldovan, fiul judecatorului Moldovan, detine mai multe terenuri, case si autoturisme. Anii achizitionarii acestor bunuri sunt incerti, deoarece datele din cele doua declaratii de avere ale sale difera foarte mult.

HotNews.roFoto: Hotnews

In prima declaratie de avere, datata 19 februarie 2013, Moldovan fiul a trecut ca detine cinci terenuri intravilane in Beica de Jos, Solovastru si Reghin, judetul Mures, si in Cernica, Ilfov, si unul extravilan in Beica de Jos, Mures. Patru dintre terenurile intravilane si cel extravilan au fost dobandite, potrivit declaratiei de avere, in 2008 prin contracte de vanzare-cumparare. Un alt teren, intravilan, cel din Reghin, a fost achizitionat in 2007.

In aceeasi declaratie de avere, se arata ca in 2008 a achizitionar si doua case de locuit in Beica de Jos si un apartament in Reghin. Autorismele, un Audi A6, un Nissan Patrol si un Mercedes Benz, ar fi fost achizitionate, potrivit primei declaratii de avere, in 2005, 2004, respectiv 2007.

In cea de-a doua declaratie de avere, completata 8 luni mai tarziu, in septembrie 2013, Moldovan junior a trecut ca detine un teren in intravilan in Cernica-Ilfov, cumparat in 2008, si trei in extravilan in Mures, cumparate in 2007, 2009 si 2010. Practic, anii achizitionarii acestor terenuri, categoriile si numarul lor difera mult de ce se regaseste in prima declaratie de avere.

La fel si in cazul caselor. In a doua declaratie de avere a trecut ca detine doua case de locuit achizitionate in 2010, nu in 2008 ca in prima declaratie, si un apartament cumparat in 2008, toate in judetul Mures.

Cifre diferite sunt trecut si in cazul autoturismelor. Audi ar fi fost cumparat in 2006, nu in 2005, Nissan tot in 2006, nu in 2004, iar Mercedes in 2007, la fel ca in prima declaratie.

Singurele date care coincid sunt cele referitoare la veniturile obtinute in anul anterior. In ambele declaratii de avere este trecut ca a obtinut venituri de 51.000 lei ca angajat la SC ALL Green SRL.

  • Vezi documentele atasate

De mentionat ca in 2004, Mircea Constantin Moldovan avea doar 19 ani, iar in 2008 avea 24 de ani. Bunurile au fost achizitionate chiar inainte de 2008 cand a intrat in afaceri infiintand firma Maris Group Construct SRL, o firma care figureaza in datele de la Ministerul Finantelor fara cifra de afaceri pana in 2011. In 2011, a avut o cifra de afaceri de 176.458 lei si pierderi de 529 lei, iar in 2012 o cifra de afaceri de 21.061 lei si pierderi de 100.676 lei.

Potrivit contului sau de pe Facebook, a studiat la Universitatea Romano-Americana, promotia 2007.

  • Secretarul de stat Mihai Albulescu: Domnul Moldovan a contribuit la furnizarea unor puncte de vedere juridice legate de Nabucco

Mircea Constantin Moldovan a fost numit la inceputul lui 2013 consilier al secretarului de stat Mihai Albulescu. Potrivit informatiilor detinute de HotNews.ro, Moldovan figura inclusiv astazi, 20 mai, ca detinand functia de consilier. Albulescu sustine, in schimb, ca Moldovan nu mai este consilier de cateva zile. "Domnul Mircea Moldovan a fost angajat cu norma redusa, de doua ore, in functia de consilier personal la cabinetul meu. Colaborarea s-a incheiat la inceputul lunii mai 2014. Dupa cum este cunoscut, secretarii de stat pot angaja, pe perioada determinata, in functie de necesitati, personal contractual la cabinetele proprii. Pe perioada activitatii, domnul Moldovan a contribuit la furnizarea unor puncte de vedere juridice, cu privire la legislatia internationala incidenta proiectului Nabucco, lucrand si la incheierea formalitatilor aferente inchiderii acestui proiect", a declarat Mihai Albulescu pentru HotNews.ro.

Reamintim ca luni patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti, printre care si tatal lui Mircea Constantin Moldovan, au fost retinuti, urmand sa fie prezentati Curtii de Apel Bucuresti cu propunerea de arestarea preventiva. Mircea Moldovan este un judecator sindic, adica un judecator cu atributii speciale in cadrul procedurilor de faliment si insolventa. De-a lungul timpului, functia exercitata de catre Moldovan l-a pus in centrul unor dosare controversate de insolventa precum Hidroelectrica, Metro sau Rodipet. Concret, ei ar fi cerut si primit bani si bunuri de la practicieni in insolventa, lichidatori sau administratori judiciari, in schimbul unor servicii legate de anumite dosare de insolventa. Sumele de bani primite sunt cuprinse intre 10.000 - 15.000 lunar sau sume globale de 3.000 - 4.000 lei sau bunuri, spun anchetatorii.

Judecatorul Mircea Moldovan a incercat sa fuga de anchetatori si sarit gardul din spatele curtii sale in curtea unei fabrici.

Cei patru au fost retinuti, in noaptea de luni spre marti, dupa ce Sectia pentru judecatori a CSM a dat aviz pentru masuri preventive in cazul lor.

Si judecatorul Mircea Moldovan detine mai multe proprietati. Potrivit ultimei sale declaratii de avere, judecatorul Moldovan detine trei terenuri in judetul Mures si doua case de locuit, una in Voluntari.

Judecatorul mai are pe numele sau un autoturism Mercedes si un cont de 48.000 de euro. Magistratul mai are o datorie la o persoana fizica de circa 90.000 de euro. In anul 2012 Moldovan a incasat un salariu de la Tribunalul Bucuresti de peste 96.000 de lei.