Miercuri, vremea in tara va fi mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data, astfel ca temperaturile maxime se vor incadra intre 22 si 29 de grade, informeaza Mediafax. Instabilitatea atmosferica se va manifesta cu precadere dupa-amiaza si la inceputul noptii prin innorari, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului local in regiunile estice si sud-estice, precum si in zona de munte si izolat in restul teritoriului.

Vor fi conditii de grindina, iar izolat cantitatile de apa vor depasi 15 l/mp. Minimele termice vor fi cuprinse intre 9 si 18 grade, usor mai coborate in depresiuni.

La Bucuresti, vremea va fi usor mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data. Cerul va fi variabil, cu innorari seara si in prima parte a noptii, cand vor fi ploi de scurta durata si descarcari electrice. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 27...28 de grade, iar cea minima de 13...15 grade.

Joi, vremea va fi in continuare calda, cu temperaturi maxime cuprinse intre 21 si 30 de grade. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului local la munte, in Moldova, Oltenia si Muntenia, in special in zonele de deal ale acestor regiuni si pe arii restranse in rest.

Vor fi conditii de grindina, iar izolat cantitatile de apa pot fi mai insemnate. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 7 si 18 grade.