"Membru de marca al PNTCD, Corneliu Coposu a asigurat, in spatiul dezbaterilor civice si pe scena politica din tara noastra, continuitatea unor valori pe care le-a ilustrat si asumat in planul actiunii, libertate, demnitate, respect pentru drepturile individuale si solidaritate cu destinul unei Romanii pentru a carei orientare europeana a luptat intreaga viata", a spus presedintele Traian Basescu intr-un mesaj facut public cu prilejul implinirii a 100 de ani de la nasterea omului politic Corneliu Coposu.

Iata mesajul integral:

"Astazi se implinesc 100 de ani de la nasterea lui Corneliu Coposu, om politic de o remarcabila verticalitate morala si etica, a carui voce a insemnat atat de mult intr-o Romanie marcata de totalitarismul comunist si de dificultatile tranzitiei spre democratie.

Membru de marca al PNTCD, Corneliu Coposu a asigurat, in spatiul dezbaterilor civice si pe scena politica din tara noastra, continuitatea unor valori pe care le-a ilustrat si asumat in planul actiunii, libertate, demnitate, respect pentru drepturile individuale si solidaritate cu destinul unei Romanii pentru a carei orientare europeana a luptat intreaga viata. De la Corneliu Coposu am invatat ca fara condamnarea comunismului si fara asumarea trecutului istoric nu putem progresa ca societate si ca tara. Corneliu Coposu a sustinut, cu luciditate critica si responsabilitate civica, aceste principii drept pentru care trebuie sa ramana un model pentru clasa politica romaneasca.".