Un grup de revolutionari care protesteaza, luni, in Piata Victoriei a blocat Bulevardul Kiseleff, dupa ce initial a incercat sa blocheze si Bulevardul Aviatorilor, in urma interventiei jandarmilor manifestantii fiind indepartati de pe carosabil, scrie Mediafax.

Aproximativ 100 de revolutionari s-au strans in Piata Victoriei, pentru a protesta fata de nerespectarea Legii 341/2004 a recunostintei fata de luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei.

In timpul protestului, unii dintre revolutionari au iesit din zona amenajata de protest si au incercat sa blocheze Bulevardul Aviatorilor, insa au fost impiedicati de fortele de ordine aflate in zona. Ulterior, protestatarii au reusit sa ocupe Bulevardul Kiseleff.

Reprezentantii Jandarmeriei le-a pus in vedere protestatarilor ca actiunea lor contravine legii, pentru ca au blocat o cale de comunicare si le-au cerut sa o elibereze. Dupa cateva minute, fortele de ordine au intervenit si i-au impins pe manifestanti in zona amenajata de protest. La ora transmiterii acestei stiri, circulatia a fost reluata pe Bulevardul Kiseleff.

Unei femei aflate in randul protestatarilor i s-a facut rau, fiind chemat un echipaj medical.

Revolutionarii au protestat si saptamana trecuta la Guvern, acestia fiind nemultumiti de neacordarea tuturor indemnizatiilor prevazute de Legea 341/2004 a recunostintei fata de luptatorii Revolutiei. La protestul din 12 mai, revolutionarii au blocat petnru cateva minute Bulevardul Aviatorilor, fiind si atunci indepartati de jandarmi, la care protestatarii au strigat "Mercenarii".

Premierul Victor Ponta declara atunci ca in Romania sunt 4-5.000 de revolutionari care au luptat in decembrie '89 si care si-au riscat viata, iar drepturile acestora vor fi achitate, existand fonduri alocate in acest sens. Premierul preciza ca sunt insa si "impostori revolutionari facuti de echipa Dumitru Costin - Mihaies", iar acestia nu vor fi niciodata platiti.