Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a ajuns vineri la ora 09.15 la sediul Ministerului Apararii Nationale, unde isi incepe seria intalnirilor oficiale in tara noastra. Seful garzii de protocol i-a dat onorul si s-a intonat imnul NATO, apoi imnul national al Romaniei.

Rasmussen a fost intampinat de premierul Victor Ponta, de vicepremierul Gabriel Oprea si de ministrul Apararii, Mircea Dusa.

Oficialul a salutat garda de onoare in limba romana.

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a sosit joi seara la Bucuresti pentru o vizita oficiala in Romania. In cadrul vizitei, secretarul general se va intalni cu premierul Victor Ponta, cu ministrul de Externe, Titus Corlatean, si cu ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa.

Secretarul general al NATO va fi primit si la Palatul Cotroceni la ora 12:15, urmand ca de la 12:20 Traian Basescu si Anders Fogh Rasmussen sa poarte convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor doua delegatii. La ora 12:45, cei doi vor sustine o declaratie de presa comuna, iar de la ora 13:00 seful statului va oferi un dejun oficial in onoarea secretarului general al NATO.

Aflat la final de mandat, Anders Fogh Rasmussen, efectueaza in aceasta perioada vizite in mai multe state europene.