Toni Neacsu, fost membru CSM, a fost achitat de Inalta Curte de Casatie si Justitie
Toni Neacsu a fost achitat pentru ca "faptele nu au fost comise cu vinovatia prevazuta de lege", potrivit deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Totodata, instanta a respins si actiunea civila prin care Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a solicitat recuperarea sumei incasate de Neacsu in perioada in care a lipsit de la serviciu.
Decizia nu este definitiva; ea poate fi atacata cu apel la Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
"Primesc multe felicitari cu referire la solutia de astazi a instantei supreme in care se face referire la cartea Convinge judecatorul - tehnica si arta convingerii instantei pe care o lansez zilele astea si la faptul ca i-am pus sfaturile in practica. Nu este cazul, de data asta toate meritele revin avocatului Alexandru Chiciu, care a devenit si colegul meu. Lui ii voi face cadou primul exemplar al cartii mele. Ii multumesc lui si tuturor celor care au fost alaturi de mine in perioada asta", a scris Toni Neacsu joi pe Facebook.
Procurorii DNA cerusera, la ultimul termen de judecata, condamnarea lui Toni Neacsu la inchisoare cu suspendare, in timp ce avocatul acestuia a cerut sa fie achitat.
Avocatul a sustinut ca fapta de care este acuzat magistratul de catre anchetatorii DNA nu se regaseste in lege. Astfel, avocatul a aratat ca Toni Neacsu avea calitate de demnitar si ca, potrivit prevederilor legale, acesta nu avea program fix de munca, precum functionarii publici, ci un program de 24 de ore din 24, la fel ca un parlamentar.
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata pe Toni Neacsu, judecator la Tribunalul Vrancea, pentru participatie improprie la abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals intelectual, participatie improprie la uz de fals si fals in inscrisuri sub semnatura privata, toate in forma continuata.
Neacsu a fost suspendat din CSM, iar ulterior, in 10 decembrie 2013, Consiliul a luat act de cererea sa de demisie din magistratura.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Deci, el are program de 24 din 24 si nu vine deloc 48 zile. Iar justitia dreapta zice ca trebuie platit. La fel cum trebuie sa ia pensie un judecator care are salariu urias si pensie uriasa tocmai ca sa fie corect si totusi este corupt.
Iar toate sumele astea sunt din impozitele pe care noi, oamenii obisnuiti si cinstiti, le platim statului.
Iar domnul judecator se felicita pe Facebook ca a scos cartea Convinge judecatorul- tehnica si arta convingerii instantei si ne-a dat noua, fraierilor de platitori de impozite, o tzeapa de 670 milioane.
Nu uitati sa votati PSD! Veti vota Catalin Voicu, Florin si Viorica Costiniu, Rodica Stanoiu, Stan Mustata si bineinteles, putin Toni Neacsu. Pe banii vostri. Si pe ai mei, din pacate...