Un protest inedit au declansat, joi dimineata, medicii Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) din municipiul Drobeta Turnu Severin, ei punandu-si pe bratul stang o banda tricolora, transmite Agerpres.

Presedintele Colegiului Medicilor Mehedinti, dr. Cristian Jianu, a declarat ca prin gestul lor cadrele medicale vor sa atraga atentia guvernantilor asupra proastei gestionari a sistemului sanitar din intreaga tara.

"Suntem nemultumiti fiindca in toate spitalele din Romania managementul acestora s-a politizat, lucru care condus la capusarea bugetelor si, astfel, la imbogatirea unor persoane corupte", a precizat Jianu.

El a aratat ca guvernantii ar trebui sa lase medicii sa-si aleaga singuri managerii, sa nu se mai implice conditionand activitatea de achizitii de medicamente, servicii si aparatura medicala.

"Noi ne autofinantam, nu primim fonduri de la bugetul de stat. In asemenea situatie solicitam administratiilor locale care ne-au preluat, sa se ocupe de administrarea cladirilor ce le au in proprietate si nu a activitatii medicale", a afirmat Jianu.

Liderul medicilor mehedinteni a mai spus ca va inainta un memoriu Ministerului Sanatatii si altor institutii ale statului in care se solicita sa li se asigure acestora dreptul de a-si promova, fara imixtiuni din afara, propriile solutii destinate rentabilizarii si imbunatatirii calitatii actului medical.