Premierul Victor Ponta l-a felicitat, in deschiderea sedintei de Guvern de marti, pe ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu pentru finalizarea pachetului de servicii medicale de baza, precizand ca ministerul a inclus pe lista de medicamnte compensate 17 molecule noi. Premierul a cerut ministrului Banicioiu sa urmareasca efectele aplicarii pachetului si a maririi listei de medicamente compensate, iar in cazul in care apar probleme sa le prezinte in Guvern pentru a fi reglate pe parcurs. "Nu cred ca o sa reusim sa facem un sistem perfect de pachet de baza de la inceput, nimeni nu a reusit asa ceva", a adaugat Ponta.

"Vreau sa ii felicit pe ministrul Sanatatii si pe ministrul Muncii. Astazi avem, dl ministru, pachetul de baza si ati inclus pe lista de medicamente compensate un numar de 17 molecule noi", a declarat Ponta. "E foarte important sa urmariti efectele aplicarii pachetului de baza si a acestei mariri a listei de medicamente compensate. Daca in practica constatam probleme, sa putem sa le reglam pe parcurs", a adaugat premierul.

Ministrul Banicioiu a aratat si el ca "dupa 6 ani de asteptate, este prima data cand se da acces la molecule noi fara alta alternativa terapeutica".

"Legat de pachetul de baza, regleaza si practic este o modalitate de a echilibra sistemul sanitar. Aici am tinut cont de tot ce a insemnat propuneri din partea asociatilor de specialitate - de la medici de familie, clinicieni, pana la Colegiul Medicilor care au fost partenerii nostri in redactarea pachetului de servicii. Vreau sa va spun ca punem un accent important, iarasi in premiera, pe preventie, pentru pacientii asimptomatici, de pana la 39 ani, o vizita obligatirie la medicul de familie, cel putin o data la 3 ani, iar dupa 40 de ani, prezenta anuala la medicul de familie", a explicat Banicioiu.