Deputatul Remus Cernea il invita pe castigatotul de anul acesta al Eurovisionului, Conchita Wurst, sa vina in Romania la parada Gay Pride, ce va avea loc pe 7 iunie. In plus, Cernea cere membrilor Camerei Deputatilor sa voteze in favoarea propunerii legislative pentru recunoasterea parteneriatului civil in Romania

Conchita WurstFoto: Eurovision.tv

"Anul trecut, la Gay Pride, am avut onoarea si bucuria sa particip si alaturi de Ulrike Lunacek care este membra a Parlamentului European din partea Partidului Verde austriac, care a raspuns invitatiei mele de a veni la Bucuresti. Ii voi adresa si Conchitei Wurst invitatia de a veni la Gay Pride pe 7 iunie. Daca agenda nu ii va permite sa ajunga atunci, sper totusi sa ne viziteze cat de curand, cu un alt prilej. Dupa cum se stie, in tara noastra batalia pentru schimbarea mentalitatilor este de asemenea, in curs. Prezenta ei aici sunt convins ca va reprezenta un sprijin pentru grabirea lucrurilor in sensul respectului pentru diferenta si libertate", a declarat Remus Cernea.

Remus Cernea spune ca artitul a castigat Eurovisionul gratie unor calitati artistice exceptionale, a unei piese foarte frumoase si a unei imagini care transmite un mesaj de libertate si de respect pentru diferenta.

"Succesul ei are, asadar, o valoare muzicala, dar reprezinta si un mesaj de schimbare a mentalitatilor retrograde. Faptul ca a primit atat de multe voturi din majoritatea tarilor europene demonstreaza ca acest val de deschidere este din ce in ce mai amplu si mai puternic", spune Cernea.

In plus, deputatul cere Parlamentului si Guvernului Romaniei ca, pe perioada manifestarilor din cadrul Bucharest Pride, noul GayFest, (2-8 iunie 2014) sa arboreze pe cladirile acestor institutii "steagul curcubeu" care este simbolul drepturilor persoanelor LGBT.

"In Europa, este deja o practica a mai multor tari, printre care Austria si Germania. Ar fi un gest simbolic care ar demonstra ca autoritatile din tara noastra inteleg si isi asuma pe deplin cauza apararii drepturilor omului. Or, drepturile persoanelor LGBT sunt drepturile omului. De asemenea, adresez din nou membrilor Camerei Deputatilor apelul de a vota in favoarea propunerii legislative pentru recunoasterea parteneriatului civil in Romania. Este o lege care va ajuta deopotriva zeci sau sute de mii de cupluri heterosexuale si LGBT, din tara dar si din strainatate daca vin pe teritoriul tarii noastre. Legea a fost respinsa de Senat cu 105 voturi impotriva, 5 abtineri si 2 voturi pentru. Sper ca in Camera Deputatilor sa fie o majoritate larga in favoarea acestei legi. Ratiuni pentru ca ea sa fie respinsa nu exista in afara homofobiei de tip Putin, ori a lasitatii politice", a mai declarat Remus Cernea.