In urmatoarele saptamani va fi un adevarat desant de oficiali americani la Bucuresti: vin in Romania vicepresedintele Joe Biden si seful Pentagonului - Chuck Hagel,au declarat pentru HotNews.ro surse politice. Presedintele Traian Basescu s-a intilnit deja luni dimineata cu adjunctul sefului CIA, Avril Haines, potrivit unui comunicat al Presedintiei.

Joe BidenFoto: AGERPRES

UPDATE 12.32: Traian Basescu a confirmat pentru Adevarul ca Joe Biden si Chuck Hagel vor vizita Romania. "Am facut o invitatie pentru Joe Biden, el a dat o data aproximativa, cred ca e o chestiune de securitate sa nu va spun acum data exacta la care va veni", a spus presedintele Basescu.

Vicepresedintele american, un bun cunoscator al Romaniei, va avea intalniri cu presedintele Basescu si cu premierul Victor Ponta, potrivit surselor citate. El va sosi in Romania in urmatoarele saptamani.

In ce-l priveste pe seful Pentagonului, Chuck Hagel va sosi in Romania in "primele zece zile din iunie", au declarat sursele citate.

In acest moment exista informatii potrivit carora si seful CIA, John O.Brennan, ar urma sa viziteze Romania, dar informatia nu este confirmata.

Vizitele oficialilor americani vin pe fondul conflictului din Ucraina si al incercarilor SUA si NATO de a-si asigura aliatii din Centrul si Estul Europei ca Washingtonul este solidar in fata amenintarilor crescande din partea Federatiei Ruse.