Finantatorul echipei Steaua Bucuresti, Gigi Becali, a iesit, luni, din Penitenciarul Poarta Alba, acesta fiind obligat sa se intoarca marti din permisia de 24 de ore, transmite Mediafax. Becali le-a spus jurnalistilor care il asteptau in Pipera ca in ziua sa libera va merge sa isi vada familia, apoi va merge la cimitir si la Politie, sustinand ca nu este un caine si nu poate fi aratat "cum vrea si cand vrea cineva".

Becali a declarat, din masina cu care a fost adus la locuinta sa din Pipera, ca in ziua libera va merge sa isi vada familia, apoi va merge la cimitir, la mormantul matusii sale, pe care nu a vazut-o "pe ultimul drum" si va aprinde lumanari la mormantul acesteia si al familiei sale.

El a precizat ca va merge si la Politie, pentru a anunta autoritatile ca se afla la locuinta sa din Pipera.

"Trebuie sa se obisnuiasca lumea ca nu sunt un caine, ca nu pot sa fiu aratat cum vrea si cand vrea cineva, sunt un om, nu sunt salbatic, vorbesc cu oamenii. Nu ma arata nimeni cand vrea, numai Dumneazeu poate sa ma arate, nu este nimeni stapan pe mine, eu sunt stapanul meu si numai un Hristos am, atat", a spus finantatorul Stelei.

El a precizat ca le va putea spune jurnalistilor totul doar atunci cand va iesi din penitenciar pentru ca nu vrea sa aiba probleme.

Becali le-a cerut jurnalistilor sa ii lase familia in pace, promitandu-le ca va vorbi el cu ei.

"Lasati-mi fetele, sotia si mama in pace si raman eu cu voi pana la adanci batraneti. Fata mea, de exemplu, a luat carnet, saraca, dar nu mai conduce ca ii este frica ca este filmata. Atata lucru va cer. Ce castigati voi daca imi filmati mie fetele si nevasta? Lasati-le in pace. Va promit ca daca imi lasati familia in pace ma eliberez si stau cu voi pana la moarte", le-a spus Becali jurnalistilor.

Finantatorul Stelei a precizat ca marti va trebui sa se intoarca la penitenciarul Poarta Alba pana la ora 9.00, daca ca- va fi acolo cu o jumatate de ora inainte.

Gigi Becali a iesit din Penitenciarul Poarta Alba, judetul Constanta, dupa ora 8.00, fiind obligat sa se intoarca marti dimineata, la expirarea celor 24 de ore, a declarat, pentru corespondentul Mediafax, purtatorul de cuvant al unitatii de detentie, Gabriel Botezan.

El a precizat ca Gigi Becali poate merge cu orice mijloc de transport doreste si oriunde pe teritoriul tarii, singura interdictie in acest sens fiind sa nu paraseasca Romania.

Permisia de 24 de ore i-a fost acordata lui Gigi Becali in urma deciziei luate in luna aprilie, de comisia de specialitate a penitenciarului. Becali a fost recompensat pentru buna purtare, dupa ce a participat la activitati si a respectat regulamentul, potrivit unor surse din ANP.

Gigi Becali are de executat o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare, dupa ce a fost condamnat, in 20 mai 2013, la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si a primit ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul "Valiza" si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.

Becali a fost incarcerat la Penitenciarul Jilava pana in 29 octombrie 2013, cand a fost transferat la Penitenciarul Poarta Alba, dupa ce Administratia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Finantatorul FC Steaua executa pedeapsa in regim deschis.

El a depus, in timpul detentiei, cereri de permisie sau de invoire pentru a participa la unele evenimente in familie, precum si o solicitare de intrerupere a executarii pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i insa respinse.

Instanta a respins si cererea de intrerupere a pedepsei lui Becali pe motiv ca acesta ar avea nevoie de o interventie chirurgicala la coloana.