Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a reactionat luni dimineata la comentariul facut duminica de presedintele Traian Basescu, privind “paharele de votca” pe care acesta le-ar fi consumat: “Ma intreb cate pahare a golit Basescu pentru curaj inainte de a inchide spatiul aerian romanesc pentru avionul nostru?” a scris el pe Twitter.

HotNews.roFoto: Hotnews

Seful statului roman a spus duminica intr-un interviu pentru Opinia Timisoarei, ca “trebuie aflat cata votca a consumat” vicepremierul rus Dmitri Rogozin inainte de a face declaratiile pe Twitter privind inchiderea spatului aerian pentru zborul sau si l-a acuzat pe acesta de gandire stalinista.

Reamintim ca Rogozin a scris sambata dupa-amiaza pe contul sau de Twitter ca, la solicitarea SUA, Romania si-a inchis spatiul aerian pentru avionul sau. "La solicitarea SUA, Romania si-a inchis spatiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu ma lasa din nou sa trec. Data viitoare voi zbura la bordul (aeronavei) TU-160", a scris pe contul sau de Twitter, in limba engleza, Dmitri Rogozin, care se afla de vineri intr-o vizita in Transnistria, necoordonata cu autoritatile Republicii Moldova. "Voi zbura, in pofida interdictiei", a mai scris vicepremierul rus, intr-o postare ulterioara.

Ulterior, el a mai postat un mesaj in care scrie ca "asteptam la Moscova delegatiile guvernamentale ale Romaniei si Republicii Moldova", noteaza Unimedia.

"Ei bine, domnilor din Romania, in curand va vom explica totul - cine sunteti si ce credem despre voi." La aproape doua ore dupa acest mesaj, Rogozin - reprezentant al aripii dure de la Kremlin, sanctionat deja de UE - a revenit si a spus ca "Nici nu se putea publicitate mai bună pentru referendumul poporului", facand trimitere la cererea Transnistriei de unire cu Rusia. El a postat si fotografii cu cutiile in care se afla semnaturile transnistrenilor care cer alipirea la Rusia, despre care a spus ca i-au fost confiscate de serviciile secrete din Republica Moldova, potrivit Itar Tass.