Inspectorii fiscali vor efectua, incepand de luna viitoare, o serie de controale in Portul Constanta, unde evaziunea fiscala depaseste 50%, a anuntat ministrul Transporturilor, Dan Sova.

El a precizat ca vor fi verificate, printre altele, si contractele de concesiune incheiate de investitorii din port.

"Controalele au ca scop mai multe lucruri legate de modul de exercitare a contractelor de concesiune, accesul in port, pentru ca in Portul Constanta, cand vin organele de control, sunt tinute la bariera fiecarui operator din port, desi in mod normal, controlul pentru accesul in port ar trebui sa se faca si se face la poarta principala", a spus Dan Sova citat de Radio Romania Actuallitati.

Dan Sova a precizat ca, pe partea fiscala, controlul va fi realizat de Agentia Nationala de Administrare Fiscala iar ministerul Transporturilor va verifica modul de exercitare a drepturilor pe care le au concesionarii, tarifele pe care le platesc ei in port.

Sova sustine ca aceia care se opun transferului a 13% din actiunile portului catre Primaria Constanta si scoaterii a 15% din titluri pe bursa au motive nelegitime in acest sens, scrie Agerpres.