Ministrul Titus Corlatean va participa, luni, la Bruxelles, la reuniunea ministrilor de externe din statele membre UE, tema principala a discutiilor din cadrul CAE fiind reprezentata de situatia din Ucraina, inclusiv din perspectiva evolutiilor recente din estul si sudul acestei tari.

"Tema principala a discutiilor din cadrul Consiliului Afaceri Externe o va reprezenta situatia din Ucraina, inclusiv din perspectiva evolutiilor recente din estul si sudul Ucrainei. Vor fi analizate modalitatile de actiune ale Uniunii Europene in actualul context. Ministrii de externe vor avea un schimb de opinii cu Presedintele in Exercitiu al OSCE, Didier Burkhalter, pe marginea activitatii organizatiei, cu accent pe Misiunea Speciala de Monitorizare a OSCE in Ucraina", se arata intr-un comunicat transmis duminica de MAE.

De asemenea, agenda reuniunii include o evaluare a stadiului actual al Procesului de Pace din Orientul Mijlociu, precum si o dezbatere pe tema perspectivelor de consolidare a Politicii Europene de Vecinatate.

In cadrul reuniunii, Inaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate si vicepresedinte al Comisiei Europene, Catherine Ashton, va prezenta o evaluare succinta asupra stadiului implementarii Abordarii Cuprinzatoare in actiunea externa a UE si va informa cu privire la desfasurarea alegerilor legislative din Irak, mentioneaza sursa citata.