Stefan Fileata, barbatul acuzat ca a agresat o batrana in comuna Nana din Calarasi in timpul vizitei Elenei Udrea, va fi cercetat in arest la domiciliu, potrivit deciziei Judecatoriei Oltenita, pe care procurorii, care au cerut arestul preventiv, o vor contesta, au declarat pentru Mediafax reprezentantii Ministerului Public.

Barbatul a fost retinut joi seara de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Oltenita, care au cerut instantei arestarea preventiva a barbatului.

Instanta a decis, vineri seara, ca barbatul sa fie cercetat in arest la domiciliu, decizia nefiind definitiva.

Fileata este urmarit penal pentru savarsirea infractiunilor de loviri si alte violente si tulburarea ordinii si linistii publice, a anuntat vineri Parchetul instantei supreme. Inceperea urmaririi penale a fost dispusa de procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Oltenita.

"Din probatoriul administrat pana la acest moment in cauza, a rezultat faptul ca, la data de 07 mai 2014, pe raza comunei Nana, judetul Calarasi, in zona parcului localitatii a fost organizata o adunare cu scop electoral, la care au participat mai multe oficialitati, eveniment mediatizat de mai multe televiziuni. In aceste imprejurari, persoana vatamata a fost agresata de numitul Fileata Stefan care, vazand ca incidentul este filmat de operatorul unui post TV s-a apropiat de acesta si l-a lovit, adresandu-i injurii si amenintari cu acte de violenta daca va continua filmarea. Ca urmare a actelor de violenta exercitate, femeia a suferit leziuni ce necesita pentru vindecare 2 - 3 zile de ingrijiri medicale", precizeaza Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), intr-un comunicat de presa.

Procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Oltenita au deschis un dosar penal, joi, cu privire la savarsirea infractiunilor de loviri si alte violente, precum si tulburarea ordinii si linistii publice, dupa ce o femeie de 62 de ani a fost agresata in timpul unei vizite a Elenei Udrea in comuna Nana, in campania electorala a PMP.

Cu privire la acest incident, in aceeasi zi, s-a sesizat din oficiu Politia Rurala Curcani, judetul Calarasi, a informat PICCJ.

In urma agresiunii, femeia a suferit leziuni, controlul de specialitate stabilind ca aceasta are contuzii la nivelul bratelor si soldului.

Reprezentantii Politiei Calarasi au precizat ca, din verificarile efectuate pana in prezent, a fost identificat "F. Stefan, de 45 ani, din comuna Curcani, judetul Calarasi, care, pe fondul unor discutii contradictorii, ar fi agresat fizic o femeie de 62 ani, din comuna Nana".

Femeia agresata nu a depus pana acum plangere la Politie.

Numele lui Stefan Fileata apare in mai multe dosare penale, unul dintre acestea avand legatura cu infractiuni la legea electorala. Conform portalului instantelor de judecata din Romania, numele lui Fileata apare intr-un dosar prin care Fileata, arestat preventiv, cerea liberarea provizorie pe cautiune, noteaza Mediafax.

Dosarul a fost inregistrat la Judecatoria Oltenita in 26 iunie 2012, iar in acest dosar FIleata a fost cercetat pentru savarsirea infractiunii de "tulburare grava a ordinii si linistii publice, impiedicarea prin orice mijloace a liberului exercitu al dreptului de a alege sau de a fi ales si atacul prin orice mijloace asupra localului sectiei de votare". Parchetul de pelanga Judecatoria Oltenita a facut recurs, iar Tribunalul Calarasi a respins recursul, dispunand liberarea pe cautiune a lui Fileata.

Numele lui Fileata apare de asemenea intr-un dosar inregistrat tot la Judecatoria Oltenita in ianuarie 2013, dosar in care Fileata a fost inculpat, alaturi de alte persoane, pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice in iunie 2013 fiind condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare. In acel dosar comuna Curcani s-a constituit parte civila. Fileata si un alt inculpat au inaintat recurs la aceasta sentinta, iar Curtea de Apel Bucuresti a admis in parte actiunea, constatand ca Stefan Fileata a stat in arest preventiv timp de aproape o luna, din 10 iunie 2012, zi in care au avut loc alegeri locale si pana la 2 iulie 2012.

Politistii s-au autosesizat dupa ce Antena 3 a prezentat imagini filmate in timpul incidentului, sustinand ca femeia voia sa se planga de modul in care s-a facut restituirea terenurilor in comuna, dar a fost impiedicata de catre un grup constituit din membri PMP pentru asigurarea protectiei Elenei Udrea.

Partidul Miscarea Populara preciza intr-un comunicat ca barbatul care a agresat-o pe femeie nu este membru PMP si ca formatiunea condamna "agresiunea petrecuta in comuna Nana impotriva unei doamne inofensive".

Pe de alta parte, premierul Victor Ponta a apreciat ca ceea ce s-a intamplat la Nana poate fi catalogat drept "crima organizata", "pentru ca Udrea este sprijinita in acea zona de o retea".

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, raspunzand unei intrebari, ca este de parere ca incidentul legat de lovirea unei batrane in comuna Nana a fost provocat de PSD, partid care "are obiceiul sa provoace astfel de incidente si sa spuna ca le-au provocat altii", seful statului subliniind: "Asta cred eu".