Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat existenta unei diferente nejustificate de peste 2 milioane de lei (aproape 490.000 de euro) intre averea dobandita si veniturile realizate impreuna cu sotia de catre Petru-Ioan Lupsac, functionar public la Administratia Finantelor Publice Otelu Rosu, judetul Caras-Severin.

"In perioada 2006-2012, Petru-Ioan Lupsac a realizat venituri salariale in cuantum de 888.004 Lei, iar modificarile patrimoniale intervenite in aceeasi perioada au fost in cuantum de 2.976.477 lei, rezultand o diferenta nejustificata de 2.088.473 lei", informeaza ANI intr-un comunicat transmis joi si citat de Agerpres.

Lupsac detine calitatea de functionar public la Administratia Finantelor Publice Otelu Rosu din 18 octombrie 2006, iar in perioadele 21 august 2007 - 1 ianuarie 2011 si 20 iunie 2012 - 21 decembrie 2012 a detinut functia de sef administratie.

ANI a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor de la Curtea de Apel Timisoara in vederea inceperii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate de catre Petru-Ioan Lupsac impreuna cu sotia sa.

"Persoana evaluata a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluata nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere in exercitarea dreptului la aparare", precizeaza ANI.

In ianuarie 2013, Petre Lupsac a reclamat la politie ca i s-a furat din casa un seif de o tona in care se aflau 370.000 de euro si 160.000 de lei. Lupsac a avut in 2012 un salariu lunar de aproximativ 2.800 de lei.

Potrivit unui comunicat transmis la acea data de Politia Judeteana Caras-Severin, politistii din orasului Otelu Rosu au fost sesizati in scris de un barbat din localitate care a anuntat ca in cursul lunii ianuarie a fost plecat cu sotia in Thailanda si la intoarcere a descoperit ca hotii i-au spart casa si i-au furat mai multe bunuri, bijuterii din aur si bani.

Potrivit declaratiei de avere din 2012, Petru Lupsac detine patru terenuri dintre care trei intravilane, trei apartamente (Otelu Rosu, Timisoara si Bucuresti) si un spatiu comercial. In declaratie mai figureaza trei autoturisme de lux si un autocamion Roman.

Petru Lupsac afirma atunci ca a vandut in 2012 un teren cu 55.000 de lei si o masina cu 6.000 de euro. In conturi sale figurau 300.000 de lei, iar la datorii 33.000 de lei.

Salariile sale si ale sotiei insumau circa 55.000 de lei. Petru Lupasc a sustinut insa ca a castigat din vanzarea merelor, prunelor si fanului - 218.000 lei de pe o suprafata de 7.500 de metri patrati.

Hotii au spart casa in momentul in care Mihaela-Cristina si Petru Lupsac erau in vacanta in Thailanda.

"Aveam aproximativ 300.000 de euro si un miliard si jumatate de lei, banii societatii la care e sotia administrator, bani personali si ai parintilor mei. Erau intr-un seif de o tona. Asta e problema, ca nu stiu cum au furat un seif de o tona", a declarat acesta pentru Express de Banat, preluat de Evenimentul Zilei.

Imobilul era pazit si supravegheat video. "Initial au furat un seif mai mic din camera, din dormitor, in care se gaseau cheile de la masina si garaj. Asa au reusit sa intre in garaj si de acolo au furat seiful mare. Acolo era paza si ziua, si noaptea. Avem si camere de filmat, se vad urme de cauciuc, semn ca au plecat cu o masina. Avem banuieli, e un cerc de suspecti, sunt deja dusi si la detectorul de minciuni si sper sa-i prind cat mai repede pentru a recupera cat mai mult din bani", a mai spus atunci Petru Lupsac.