Judecatorul Stan Mustata si grefiera Mariana Curea, arestati preventiv in dosarul de mita pentru solutii favorabile unor inculpati si condamnati, raman in detentie, a decis definitiv, joi, instanta suprema, care a respins contestatiile celor doi, potrivit Mediafax.

Mustata si Curea, de la Curtea de Apel Bucuresti, au fost arestati preventiv in 30 aprilie, printr-o decizie luata de aceeasi instanta.

Motivarea arestarii preventive a judecatorului Stan Mustata arata ca probele DNA in cazul magistratului acuzat de coruptie demonstreaza ca e vorba de fapte de o "gravitate deosebita", printre care se numara "perseverenta infractionala" si "dispretul fata de colegii onesti".

Judecatorul care a dispus arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Stan Mustata mai arata ca modul in care acesta actiona creste "riscul de popularizare in masa a ideii ca dreptatea s-ar putea <> si ca doar cei <> mai cred in justitie.

Reamintim ca judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au dispus pe 30 aprilie arestarea preventiva pentru 30 de zile a judecatorului Stan Mustata si a grefierei Mariana Curea, acuzati in dosarul privind trafic de influenta pentru solutionarea favorabila a unor cauze. Decizia CAB nu este definitiva si poate fi contestata.

Procurorii DNA il acuza pe judecatorul Stan Mustata de la Curtea de Apel Bucuresti ca a cerut bani, in mai multe randuri, de la persoane condamnate sau inculpate pentru a da solutii favorabile acestora, printre care si de la Mihai Stoica, pentru a-i anula acestuia condamnarea primita in dosarul transferurilor din fotbal.

Potrivit unui comunicat al DNA, Stan Mustata este acuzat de mai multe infractiuni: constituire a unui grup infractional organizat; folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii care nu sunt destinate publicitatii si permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii; sase infractiuni de luare de mita si o infractiune de trafic de influenta.