Politistii din localitatea Curcani, comuna Nana, judetul Calarasi s-au autosesizat si au deschis un dosar de cercetare privind agresarea unei femei de catre reprezentanti ai PMP, in timpul unei vizite a Elenei Udrea in comuna Nana, fiind facute cercetari pentru lovire sau alte violente, relateaza Mediafax.

"Politisti din cadrul Sectiei 3 Politie Rurala Curcani s-au sesizat din oficiu, in seara de 07 mai a.c., cu privire la faptul ca, in aceeasi zi, pe raza comunei Nana, judetul Calarasi, in timpul unei vizite efectuate de lideri ai unui partid politic, in parcul din localitate, a avut loc o agresiune", se arata intr-un comunicat de presa al Inspectoratului de Politie al Judetului Calarasi.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, incidentul a avut loc in timpul vizitei facute de Elena Udrea in parcul din comuna Nana, in campania electorala a PMP.

Reprezentantii IPJ Calarasi au precizat ca, din verificarile efectuate pana in prezent, a fost identificat "F. Stefan, de 45 ani, din comuna Curcani, judetul Calarasi, care, pe fondul unor discutii contradictorii, ar fi agresat fizic o femeie de 62 ani, din comuna Nana".

Surse apropiate anchetei au precizat ca agresorul este Stefan Fileata, care o insotea pe Elena Udrea in vizita facuta in parcul din comuna Nana.

Femeia agresata depune la aceasta ora plangere la Politie, potrivit televiziunilor de stiri.

In aceasta cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente, urmand sa fie continuate cercetarile, sub supravegherea procurorului, in vederea stabilirii cu exactitate a tuturor imprejurarilor producerii faptei, a precizat IPJ Calarasi.

Surse din randul anchetatorilor au precizat ca joi vor fi chemati la audieri la politie agresorul si femeia care ar fi fost lovita.

Politistii s-au autosesizat dupa ce Antena 3 a prezentat imagini filmate in timpul incidentului, sustinand ca femeia voia sa se planga de modul in care s-a facut restituirea terenurilor in comuna, dar a fost impiedicata de catre un grup constituit din membri PMP pentru asigurarea protectiei Elenei Udrea.

UPDATE PMP sustine intr-un comunicat ca nu are "nicio legatura" cu acest incident nefericit si "protesteaza fata de manipularea opiniei publice de catre postul TV Antena 3".

“Partidul Mișcarea Populară dezaprobă ferm violența în toate formele ei, indiferent cine o generează și condamnă agresiunea petrecută în comuna Nana din județul Călărași împotriva unei doamne inofensive, aflată în zona în care avea loc un eveniment la care participau mai mulți deputați PMP.

Partidul Mișcarea Populară nu are nicio legătură cu acest incident local nefericit. Suntem solidari cu suferința acestei femei nevinovate și condamnăm atitudinea injurioasă avută de același individ agresor și de alții față de jurnaliști. Violența fizică sau verbală nu are nicio justificare, indiferent de apartenența politică, religioasă sau de altă natură.

De asemenea, PMP protestează față de manipularea opiniei publice de către postul TV Antena 3, care deformează grosolan realitatea și în acest caz. Echipa de linșaj mediatic condusă de Mihai Gâdea execută, ca de obicei, ordinele politice ale șefilor reali ai postului, Victor Ponta și Dan Voiculescu, în dispreț total față de adevăr și normele audiovizualului."