Dosarul in care sotia vicepremierului Liviu Dragnea, Bombonica Dragnea, este cercetata pentru evaziune fiscala a fost clasat, informeaza Digi 24. Magistratii spun ca nu exista suficiente probe care sa confirme vinovatia acesteia.

Potrivit Biroului de Presa al Parchetului General, decizia de clasare a acestui dosar a fost luata de procurori in data de 24 martie.

Presa centrala a relatat faptul ca ancheta in acest caz a fost inceputa in anul 2011 de Parchetul de pe langa Tribunalul Teleorman, dosarul fiind declinat apoi la Parchetul General in decembrie 2012, dupa ce Liviu Dragnea a fost numit vicepremier, noteaza Agerpres.

Dosarul a fost deschis in urma unei sesizari de la ANAF, care reclama faptul ca firma SC Hotel Turris SA, care opereaza un hotel cu acelasi nume in orasul Turnu Magurele, nu a platit taxe catre bugetul de stat, datoriile ridicandu-se la aproximativ 31 milioane lei.

De asemenea, inspectorii fiscali au identificat si alte nereguli in legatura cu o decizie a Adunarii Generale a Actionarilor Hotelului Turris din 2009 prin care cladirea hotelului si terenul aferent au fost transferate catre Bombonica Dragnea, actionarul majoritar al firmei, pentru suma de 214.320 lei, desi valoarea reala a imobilelor era de 110 milioane de lei.

In declaratia de avere depusa de Liviu Dragnea in iunie 2013, acesta a mentionat faptul ca sotia sa a primit, in urma unei hotarari AGA din anul 2009, o cladire de 1.527,59 mp (suprafata construita la sol) si un teren de 2913, 35 mp, reprezentand restituire catre actionar majoritar.