Magistratii Curtii Supreme iau in discutie marti contestatia judecatorului Stan Mustata si pe cea a grefierei Marian Curea, de la Curtea de Apel Bucuresti, impotriva deciziei prin care au fost arestati preventiv pentru fapte de coruptie.

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au dispus pe 30 aprilie arestarea preventiva pentru 30 de zile a judecatorului Stan Mustata si a grefierei Mariana Curea, acuzati in dosarul privind trafic de influenta pentru solutionarea favorabila a unor cauze.

Procurorii DNA il acuza pe judecatorul Stan Mustata de la Curtea de Apel Bucuresti ca a cerut bani, in mai multe randuri, de la persoane condamnate sau inculpate pentru a da solutii favorabile acestora, printre care si de la Mihai Stoica, pentru a-i anula acestuia condamnarea primita in dosarul transferurilor din fotbal.

Potrivit unui comunicat al DNA, Stan Mustata este acuzat de mai multe infractiuni: constituire a unui grup infractional organizat; folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii care nu sunt destinate publicitatii si permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii; sase infractiuni de luare de mita si o infractiune de trafic de influenta.