Primarul comunei Sascut, Cristinel Bostan, a primit, luni seara, ordonanta de retinere pentru 24 de ore din partea procurorilor Parchetului de pe langa Judecatoria Bacau, fiind cercetat pentru acte de coruptie, impreuna cu alte 13 persoane, oameni de afaceri si salariati ai S.C E.ON Moldova, adusi la audieri in cursul aceleiasi zile, dupa efectuarea a 14 perchezitii domiciliare in municipiile Bacau si Iasi, au declarat, pentru Agerpres, surse din randul anchetatorilor.

Potrivit acestora, mai primisera pana luni seara, la ora 22,00, ordonante de retinere pentru 24 de ore in acelasi caz Ciprian Anisei, Claudiu Popovici si Marius Bogdan Chitescu, persoane avand functii de conducere si control in cadrul societatii comerciale E.ON Moldova S.A, proprietarii firmelor Elitemob si Anca Rom din Bacau, Denis Chiriac, respectiv Stefan Andries, suspectati ca au contribuit la furt de energie electrica.

Cele sase persoane retinute vor fi prezentate instantei, marti, cu propunerea de arestare preventiva pentru urmatoarele 29 de zile, au declarat, sursele din randul anchetatorilor.

Luni seara, la orele 22,00, audierile celorlalte persoane aduse la sediul Parchetului continuau. "Exista date si probe din care rezulta indicii rezonabile potrivit carora, in perioada noiembrie 2013 - aprilie 2014, suspectii se fac vinovati de savarsirea unor infractiuni de coruptie si de serviciu, urmarind obtinerea de beneficii materiale sau favorizarea unor persoane", sustin sursele citate.

Acestea au precizat ca vor fi oferite public detalii suplimentare cu privire la actele procedurale efectuate in acest caz "atunci cand imprejurarile anchetei vor permite".

Referindu-se la acest caz, Departamentul de comunicare al E.ON Romania precizeaza, intr-un comunicat remis Agerpres, faptul ca fiind vorba despre o ancheta in derulare, conducerea firmei se abtine de la alte comentarii, pana la o decizie definitiva a justitiei", dar ca "a pus la dispozitia procurorilor toate informatiile solicitate necesare pentru derularea investigatiei".

"Avand deplina incredere in justitia din Romania, E.ON va continua sa coopereze cu autoritatile statului pentru bunul mers si finalizarea investigatiei", se arata in comunicat.

E.ON Romania mai mentioneaza ca "aplica o politica de toleranta zero in ceea ce priveste furturile de energie electrica" si ca "este atat in interesul consumatorilor, cat si al companiei, ca orice consum fraudulos sa fie descoperit, dovedit si pedepsit, conform legilor in vigoare".