Militarii Batalionului 17 Vanatori de Munte, de la Vatra Dornei, si infanteristi marini americani vor executa in perioada 5-16 mai antrenamente in comun in poligonul Rotunda si garnizoana Vatra Dornei, judetul Suceava, in cadrul modulului de pregatire "Platinum Lynx" al exercitiului multinational "Black Sea Rotational Force 14" (BSRF 14), informeaza Ministerul Apararii Nationale (MApN).

Potrivit unui comunicat de presa transmis de institutie, antrenamentele comune includ exercitii tactice cu trageri de lupta cu armamentul din dotare, exercitii tactice in teren, acordarea primului ajutor in zonele de operatii, instructie alpina.

MApN precizeaza ca sambata, 10 mai, militarii vor desfasura o actiune in folosul comunitatii din localitatea Ciocanesti, care va consta in imprejmuirea scolii generale din localitate.

BSRF-14 este un exercitiu anual, condus de Comandamentul Fortelor Infanteriei Marine Americane dislocate in Europa (MARFOREUR) si se desfasoara in zona Marii Negre, in Balcani si regiunea Caucazului. Acesta are drept scop cresterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea militarilor in vederea participarii la operatii de mentinere a pacii si de contra-insurgenta. Exercitiul a fost planificat cu un an inainte de desfasurare si este inclus in Planul cu principalele activitati ale Statului Major General.