Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare meteo de ploi moderate cantitativ, valabila luni, de la ora 9:00 pana la ora 21:00. Potrivit meteorologilor, in intervalul mentionat, va ploua in regiunile sudice si local in centrul si estul tarii. Sute de gospodarii din judetele sudice au fost inundate.

Inundatie in centrul Bucurestiului dupa ploaia de duminicaFoto: HotReporter / Vali02

ANM precizeaza, vor fi mai ales averse, trecator insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Cantitatile de apa vor depasi 15...20 l/mp, iar izolat, indeosebi in judetele Arges, Dambovita si Valcea vor fi posibile cantitati in jurul a 25 l/mp.

  • HotNews.ro va tine la curent cu situatia din tara

Ora 15:04 Hunedoara: Circulatie intrerupta temporar pe DN 7A, intre Petrila si Transalpina

Circulatia autovehiculelor pe DN 7 A, intre orasul Petrila si soseaua Transalpina, este intrerupta temporar luni, deoarece apa care a curs de versanti a antrenat o parte din terasament si a format un gol sub carosabil, iar drumul trebuie refacut pentru a se putea circula in siguranta.

"Drumul este afectat pe o lungime de circa 5 metri lungime si un metru latime. Administratorul drumului va face o evaluare a situatiei din teren si va decide momentul la care se va putea circula, din nou, pe acest sector de drum", a declarat Laura Bradu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Hunedoara, potrivit Agerpres.

Inchiderea circulatiei va dura pana cand specialistii vor evalua situatia de la fata locului. Ulterior, zona va fi semnalizata, politistii recomandand ca soferii sa respecte indicatiile agentilor rutieri de pe teren.

Ora 13:41 Cod portocaliu de inundatii in sapte judete, incepand cu ora 14:00

Institutul de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis o noua avertizare cod portocaliu pentru sapte judete, de la ora 14:00, pana la noapte sau marti la pranz, informeaza Mediafax. Codul portocaliu de inundatii vizeaza judetele Dolj, Arges, Dambovita, Giurgiu, Valcea, Prahova si Olt. (vezi aici mai multe detalii)

Codul vizeaza urmatoarele bazine hidrografice:

  • Jiu pe sector aval confluenta Motru - amonte S.H Podari (judetul Dolj);
  • afluenti ai Argesului superior (judetul Arges);
  • Sabar (judetele Dambovita si Giurgiu).

Ora 13:32Oprescu, dupa ploile abundente din Capitala: Peste 25 l/mp caderi de apa ploaie nu pot sa faca fata indiferent de ce conducte interplanetare ar fi asezate acolo

Ora 11:15 Dambovita: Doua localitati fara curent, mai multe gospodarii inundate, conform ISU

Localitatile dambovitene Hulubesti si Ludesti sunt fara curent electric si mai multe gospodarii, precum si curtea Primariei Moreni sunt inundate, se arata intr-un comunicat al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dambovita citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, in urma fenomenelor meteo - precipitatii abundente si vant puternic - produse in perioada 4-5 mai, localitatile Hulubesti si Ludesti nu sunt alimentate cu energie electrica, fiind afectati circa 500 de abonati, si se intervine cu un echipaj in teren pentru remedierea deranjamentelor.

Ora 11:10 Arges: Zeci de gospodarii inundate in mai multe localitati si persoane evacuate dintr-un sat

Zeci de gospodarii din mai multe localitati ale judetului Arges au fost inundate in urma precipitatiilor abundente din ultimele zile, iar in satul Pauleasca, comuna Micesti, s-a dispus luni evacuarea unor localnici, din cauza revarsarii unui parau, transmite Agerpres.

"Deocamdata au fost evacuate doua persoane, a caror locuinta era cea mai expusa. Echipajele se afla in teren si se monitorizeaza in permanenta situatia", a declarat pentru agentia de presa citata ofiterul de presa al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Arges, capitanul Madalina Epure.

Dolj: Administratia Bazinala de Apa Jiu a intensificat masurile de monitorizare a nivelurilor si a debitelor pe raurile din bazin

Administratia Bazinala de Apa Jiu a intensificat masurile de monitorizare a nivelurilor si debitelor pe raurile din intregul bazin aflat in administrare ca urmare a ultimei atentionari hidrologice.

Potrivit directorului ABA Jiu, Marin Talau, in urmatoarea perioada, ca urmare a scurgerilor de pe versanti, s-ar mai putea produce inundatii in judet daca va continua sa ploua.