Ora 11: 32 Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins luni, ca inadmisibila, contestatia fostului premier Adrian Nastase prin care acesta reclama faptul ca un complet de la aceasta instanta, condus de judecatorul Ionut Matei, tergiverseaza redactarea motivarii deciziei prin care a fost condamnat in dosarul Zambaccian, transmite Agerpres. Decizia este definitiva.

De asemenea, judecatorii l-au obligat pe Nastase sa plateasca cheltuieli de judecata in cuantum de 200 lei.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a judecat luni contestatia fostului premier Adrian Nastase privind motivarea in dosarul Zambaccian. In contestatia depusa pe 4 aprilie, Adrian Nastase reclama faptul ca judecatorii de la instanta suprema tergiverseaza motivarea sentintei data in dosarul Zambaccian.

"In continuare, dupa 90 de zile de la pronuntare, decizia data in recurs, la 6 ianuarie, in dosarul 'Zambaccian', de catre completul de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, complet condus de judecatorul Ionut Matei, nu este redactata, desi termenul obligatoriu de redactare era de 30 de zile. In aceste conditii, am formulat o contestatie privind tergiversarea motivarii deciziei de catre complet, prin incalcarea legii", scria Adrian Nastase intr-o postare pe blog.

"In temeiul art. 524 alin. (4) C.proc.pen., solicit ca instanta care solutioneaza prezenta contestatie, sa dispuna ca judecatorul membru al completului de recurs ori magistratul-asistent, dupa caz, insarcinat cu redactarea deciziei, sa redacteze decizia de recurs de indata, si anume in termen de 5 (cinci) zile, asa incat decizia motivata si intregul dosar al cauzei sa fie trimise Tribunalului Bucuresti, in timp util pentru judecarea cererii de contopire a pedepselor la termenul urmator", se arata in contestatia lui Nastase publicata pe blog.

Adrian Nastase a fost condamnat pe 6 ianuarie de Inalta Curte de Casatie si Justitie la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita in dosarul 'Zambaccian'. De asemenea, el a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de inchisoare in dosarul 'Trofeul calitatii', din care a efectuat opt luni de detentie, fiind eliberat conditionat. Prin contopirea celor doua pedepse si daca nu se aplica un spor de pedeapsa, Adrian Nastase va putea solicita din nou eliberarea conditionata, cel mai probabil tot dupa opt luni de inchisoare.