Nicolae Banicioiu: Controalele care incep luni in 77 de spitale vizeaza in principal sectiile de chirurgie
"Echipele mixte ale Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si ale Ministerul Sanatatii incep, luni, controale in sectiile de chirurgie din 77 de spitale din Romania. Si pentru ca vorbim de sectii de chirurgie, echipele de control vor merge de luni si la spitalele de pe platforma medicala de la Fundeni", a spus Banicioiu.
Ministrul a precizat ca echipele vor avea ca obiectiv verificarea modului in care sunt realizate decontarile pentru serviciile medicale din spitale, dupa declansarea scandalului privind decontarile ilegale pentru operatii facute la Spitalul de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Capitala.
"Echipele de control vor verifica modul in care sunt facute decontarile, daca diagnosticele puse la internare corespund interventiilor realizate. Totodata, informatiile sunt coroborate cu datele prezentate de Scoala Nationala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti si casele de asigurari de sanatate", a mai spus Banicioiu.
Controalele se vor incheia in 30 mai, iar concluziile vor fi prezentate in prima jumatate a lunii iunie, de catre Directia generala de monitorizare, control si antifrauda din cadrul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, a mai spus Banicioiu.
Echipele de control vor verifica atat sectiile de chirurgie plastica si reparatorie, cat si sectiile de ORL si ginecologie.
Ministrul Sanatatii a facut un control la Institutul Clinic Fundeni, la Institutul de Boli Cardiovasculare "C.C. Iliescu" si la Institutul Oncologic Bucuresti, cu o zi inaintea controalelor mixte care vor incepe luni.
Controalele, demarate la cateva zile dupa declansarea scandalului privind decontarile ilegale de operatii la Spitalul de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri, vor fi facute in baza unui ordin comun al Ministerului Sanatatii si CNAS.
Directia generala de monitorizare, control si antifrauda din CNAS, care si-a inceput activitatea in decembrie 2013, a facut, in primul trimestru din 2014, controale la 1.700 furnizori de servicii - spitale, farmacii, medici de familie -, in urma acestor actiuni fiind recuperati 3,5 milioane de lei.

FOTOGALERIE O frumoasă casă de lângă biserica Sfântul Iosif din București a fost pusă la pământ / Autorizația a fost dată în 2019 de Primăria Capitalei
Coronavirus în România: Aproape 4.000 de cazuri noi în ultima zi / 81 decese, 985 persoane în stare gravă
Primăria Capitalei a plătit circa 40 milioane lei pentru Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară înființate de administrația Firea pentru ”îmbunătățirea” serviciilor publice în București-Ilfov și delegarea lor către companiile municipale
În ce situații ar trebui ministrul să-și delege atribuțiile / Cîțu: Când nu poți să ajungi la ședința de Guvern / Orban: Nu e corect ca un ministru chiar să nu mai semneze
ANALIZĂ Cât de pline sunt parcările Primăriei Capitalei după creșterea tarifului la 10 lei/oră și ce cheltuieli cu salariile vs încasări a însemnat transferul serviciului la compania municipală
Noi reglementari ale ANRE pentru schimbarea furnizorului de energie: Consumatorii casnici vor trebui să comunice indexul / Ofertele trebuie să arate din ce este compus prețul
Verificarile ce se vor efectua din dispozitii politice, cu scopul de 'a da bine' la alegatori, acum, in preajma alegerilor, sa le dea acestora iluzia ca PSD face 'dreptate pana la capat'.
De fapt, este o farsa derulata in graba, sa apuce sa faca rapid impresie la public.
O asemenea inspectie este extrem de complicata, trebue facuta riguros, de catre cei care pot sa distinga corect situatiile vanate de comisii.
Pot rezulta gafe de mari proportii, care sa revolte personalul medical, sa il umileasca pe nedrept, sa il terfeleasca in ochii celor care ar trebui sa ii respecte, pentru aportul enorm pe care acest formidabil personal il aduce spre binele intregii societati. Sanatatea noastra este in grija profesionalismului lor. Este putin?
Intransigentul ministru al Sanatatii, premierul plagiator si mitoman, membrii comisiei de control, care se pot arunca la acuzatii nefondate, ca sa indeplineasca planul de invinovatiri dictat de Ponta, invinovatiri ce vor fi inaintate justitiei, toti acesti "implacabili", atunci cand este vorba de soarta 'altuia'- de prestigiul personalului medical, acesti luptatori neinfricati cu coruptia din spitale, au cu totul alta fata, alt comportament, cand se imbolnavesc ei sau cineva din faliliile lor (nevasta, copiii, parintii, etc.) : dau fuga la doctorul caruia ii aplica acum rigoarea legii, intra in cabinetul acestuia, cu capul plecat, se tanguesc, se milogesc, ii promit orice rasplata ilegala.
In cazurile grave, cand viata unuia din familie este intr-un pericol iminent, intransigentul ii promite doctorului : va dau orice, oricati euro vreti, va dau si una dintre casele mele, numai sa imi salvati copilul, nevasta, mama; aveti mila de mine, domnule doctor, Dumnezeul meu.