Luni, vremea va fi racoroasa. Cerul va avea innorari si mai ales in cursul zilei, vor mai fi averse, posibil insotite de descarcari electrice in sudul tarii si local in centru si est, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax.

Cantitatile de apa vor mai depasi izolat 10...15 l/mp in Oltenia, jumatatea vestica a Munteniei si in Carpatii Meridionali. La munte, la altitudini de peste 1500 m, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. In restul teritoriului cerul va fi variabil, iar conditiile de ploaie vor fi reduse. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari locale mai ales in estul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 10...12 grade in estul Transilvaniei si 18 grade in Banat si sudul Crisanei, iar cele minime intre 0 si 10 grade, usor mai scazute in depresiunile Carpatilor Orientali spre -3 grade. Izolat spre sfarsitul intervalului, vor fi conditii de ceata, iar in zonele depresionare din nordul si centrul tarii se va produce bruma.

La Bucuresti, vremea va fi racoroasa. Cerul va avea innorari si trecator, indeosebi in prima parte a zilei, va ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi in jur de 15 grade, iar cea minima de 6...8 grade.

Marti, vremea va deveni in general frumoasa si se va incalzi usor. Cerul va fi variabil, cu unele innorari ziua in sud-vestul tarii si la munte, unde izolat va mai ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe litoral si in zona montana inalta.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 14 grade in nordul Moldovei si pe litoral si 20 de grade in sudul Munteniei, iar cele minime intre 2 si 10 grade, mai scazute in depresiuni, unde vor fi conditii de bruma. Izolat se va semnala ceata.